Det är dags att knyta ihop säcken, som det så fint heter.

Advent är väntans tid, fylld med stämning, traditioner och förväntan. Men också ofta fylld med måsten, borden och stress. Säcken ska ju knytas ihop om det senaste året, om ännu en termin, om de sista skoluppgifterna, om alla julklappar. Sen ska man helst hinna ”landa” också, så att man på julafton kan sitta med ro i sinnet och ett leende på läpparna för att bara njuta. Den där julefriden som det pratas om kan kännas långt borta ibland, eller hur?

Jag har precis ställt fram vår adventsljusstake, men upptäckte för sent att vi bara hade två ljus hemma. Så nu står den där på köksbordet, med bara två ljus i, och det känns inte särskilt adventigt alls, faktiskt. På ett sätt får den påminna mig lite om julefriden som kan ha så svårt att infinna sig. För ett levande ljus är ju faktiskt vackert oavsett om det står tre ljus bredvid eller bara ett. Julens budskap är ju faktiskt fortfarande lika fantastiskt oavsett om vi hunnit med allt vi ville och känner frid eller inte!

För min del innebär advent det här året att jag också ska knyta ihop säcken kring mitt arbete med Insidan. I två år har jag varit redaktionschef och det har varit en tid fylld med allt från glad förväntan och spännande utmaningar till många måsten och en del stress (kanske precis som advent!). Min efterträdare får ni läsa lite mer om här nedanför.

Tills sist vill jag önska er alla en riktigt, riktigt god jul!

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelKärlek som syns
Nästa artikelDietrich Bonhoeffer