Ni vet de där Youtube-klippen som man kan se på om och om igen och som är så roliga så att tårarna rinner? ”Kaj, du simmar ur bild” är ett gammalt klipp men jag tröttnar aldrig på det – jag tycker det är så fruktansvärt roligt. Jag hoppas du har sett det, annars måste du göra det. Jag kan inte låta bli: det får bli det första tipset i detta nummer av Insidan!


Vad gör du när du sett ett riktigt bra Youtube-klipp? Förmodligen gör du precis som jag nyss gjorde: du pratar om det och delar det och visar det för fler! Men varför gör vi så? Är det för att vi känner ett krav på att vi borde göra det? Och är det förresten någon som behöver påminna dig eller tvinga dig till att göra det? Nej, så klart inte. Roliga Youtube-klipp delar vi med glädje för att fler ska få skratta lika mycket som vi själva har gjort!

Detta nummer handlar om mission och mission handlar om Jesus. Jesus är kanske inte lika kul som Kaj som simmar ur bild, men han är långt mycket mer fantastisk. Ändå är det ganska många av oss som inte brinner för det här med att fler ska få höra om honom. Hur är det för dig? Tänk att det 2017 fortfarande finns folkslag som ännu inte har nåtts av evangeliet. Faktum är att det är det viktigaste uppdraget du och jag har: att stå med i arbetet för att de och alla andra ska få höra om Jesus.

Jag tror han kallar på dig!

Jag hoppas att detta nummer kan få dig att bli lite mer taggad för mission – att få vara med i det fantastiskt spännande som Gud gör runt om i världen. Jag tror han kallar på dig! Och jag hoppas också att detta nummer kan hjälpa dig att fundera på din inställning till mission. Fundera på det tillsammans med Jesus och be honom om hjälp med att se på saken mer som han gör. Mission är inget vi ska göra för att vi borde – det är något vi gör utifrån en glädje och tacksamhet över evangeliet. Vi delar för att fler ska få samma glädje som vi fått.

Bön: Herre, forma mig så att det som är viktigt för dig blir viktigt för mig. Fyll mig, tänd mig och sänd mig!