När man ska ut och resa, handla eller hämta ut varor på posten brukar man få visa upp legitimation. Det kan vara ett pass, ett ID-kort eller ett körkort som visar att du är du. Här finns ett fotografi, ditt personnummer, ditt fullständiga namn och din namnunderskrift, och ibland även kön, födelseort och nationalitet. Genom ID-handlingarna kan man få reda på något om din identitet – vem du är.

På ett sätt spelar det ingen roll vad du tycker om det som står där eller om du helt har glömt bort det, för det gäller ändå. Dessutom kan varken du eller någon annan luras eller påstå att det är något annat som gäller. Det som står där, står där och det är det som gäller.

Den som har blivit kristen har fått nya ID-handlingar av Gud. Där står till exempel att du är hans barn, att du alltid är förlåten, att du är dyrbar och viktig för honom, att han älskar dig och att ditt hemland är himmelen.

Problemet är att vi rätt ofta glömmer detta. Vi glömmer vilka vi faktiskt är. Det finns så mycket lögner som den onde vill lura i oss. Att vi inte duger, att vi inte är tillräckligt bra, att Gud mest är besviken på oss, att det finns en gräns för förlåtelsen eller att vi inte ser ut som vi borde.

Det här numret av Insidan vill påminna dig om vem du är och hjälpa dig att avslöja lögnerna som möter dig. Det handlar alltså om vad som står i dina ID-handlingar. Det spelar ingen roll vad du känner dig som, eller vad andra tycker och tänker och säger om dig, eller vad den Onde försöker lura i dig. Det som spelar roll är vad Gud säger om dig.

Det här är ett viktigt Insidan-nummer. Hoppas det kan hjälpa dig och påminna dig om vem du är!

Bön:
Hjälp oss Herre att höra, förstå och tro på vad du säger om oss. Och beskydda oss och lär oss avslöja de lögner som möter oss. Tack för att vi får vara dina älskade barn!

Foto: pixabay.com
Jakob Andersson
Redaktionschef för Insidan 2014-2023 men arbetar numera på Strandhems bibel- & lärjungaskola samt med Ledarutbildningen. jakob.andersson@strandhem.nu
DELA
Föregående artikelGuds kärlek
Nästa artikelBerättelser som förmedlar något större