Har du någon gång satt upp mål för saker som du skulle vilja uppnå? Det kan vara att lära sig ett instrument, att få bra betyg i ett visst ämne, eller kanske bara att gå upp lite tidigare på morgonen. Det finns också mål som har en mer djupgående inverkan på livet. Viktiga saker som har med min relation till Gud att göra: bönelivet, bibelläsningen och andaktslivet.

Ett mål som jag har haft länge och fortfarande har är att leva ett liv helt för Gud. Att på varje område sträva efter att bli allt mer lik honom. Detta är ett livslångt projekt, en resa där jag i egen kraft aldrig kommer att nå hela vägen fram. Men tänk ändå att få ha det som mål och riktning för livet! Då kan med Guds kraft mycket komma att förändras och målet komma allt närmare.

Insidans extratjocka sommarnummer vill ta upp just detta: hur relationen till Gud kan få bli meningen med livet och vandringen med Jesus kan få vara en del av vardagen – och av festen. Det får genomsyra ALLT – såväl i den djupaste glädjen som i den mörkaste sorgen, men även när jag möter människor som inte delar min tro och i de stunder jag behöver försvara min kristna tro inför andra. Vi vill här ge några olika exempel på vad ett liv i Jesus fotspår kan få innebära.

Vi lanserar samtidigt nu också Insidan på PDF! Det gäller dig som hellre läser tidningen i mobilen, på din dator eller på en läsplatta. Kanske passar det även dig som till exempel bor utomlands under en period. Maila i så fall till pren@insidan.net för en PDF-prenumeration! Kostnaden är 195 kr för dig som studerar (295 kr för övriga).

Till sist: Jonas Roslund tackar nu för sig efter tre år i redaktionen. Jonas har inte minst tillfört trygghet och kloka synpunkter i arbetet. Det senaste året har han skött arbetet från Peru i Sydamerika och nu väntar nya utmaningar för honom hemma i Sverige. Allt gott önskar vi i redaktionen!

Må så gott i hängmatten och ha en riktigt skön sommar!

Bön
Gud, tack för att vill vara med på alla områden i mitt liv. Öppna mitt hjärta för dig. Amen.