Löven gulnar och hösten bjuder på en färgexplosion som annars inte ges på året. Det är unikt bland årstiderna. Men det är en återkommande händelse, år efter år. En unik händelse, som ännu inte upprepats, är Jesus Kristus uppståndelse. Det finns ingen motsvarighet i historien. Evangelisterna hade svårt att sätta ord på vad som hände. Ja, de förklarar det, men vilka ord använder de? Andra människor har kommit tillbaka från de döda. För att dö igen. Jesus har gått genom döden, och kommit ut på andra sidan! För att aldrig någonsin i evighet mer dö. ”Jesus lever, underbara ord” – så går en grymt sann sång. Jesus är den förste i den nya skapelsen, och han kommer att upprätta skapelsen, och dig som lever av tro på honom till samma nya skapelse en gång, att leva tillsamamns med honom. En ganska unik erfarenhet att göra, således. Det är vårt hopp.

I detta nummer av Insidan får du läsa om att Gud kallar dig, kvinna som man. Jasmine förklarar vad Bibeln säger.
Natanael vänder och vrider på förebilden i Kung David, en modig herdepojke och ångerfull äktenskapsbrytare.
Emma ger en uppmuntrande urskiljning om vårt tvivel, som vi ofta konstigt nog riktar mot Gud, och undrar ”finns han verkligen?”
Säger bara – läs krönikan av Rebecka! Insidan kallar det en oväntad påminnelse.
I Ett av alla syskon blickar vi mot Georgien och uppmanas att be för den ortodoxa kristna kyrkan där.
Karin lyfter fram perspektivet kvinnan i kyrkan, som månadens nummerredaktör Gabriel kommenterar och reflekterar kring, Mattias delar ett stabilt och betryggande Gudsord med oss i Min understrykning och i Efterföljaren får du ta del av John Harpers levda äventyr.

God läsning!

Bön: Gud, vi ber att du ska visa dig för oss när vi läser Insidan. Kom och möt oss precis där vi är, och led oss dit du vill. I Jesus namn, amen.

Tid att be! I detta numret vill vi uppmana dig att be! Be för din och allas ungdomsgrupper, för din och andras gudstjänstfirande gemenskap, det som sker på lokalt plan i din vardag. Be för bärighet och djupa rötter i tron, att alla ska bli bevarade. Be för det som händer ute i den världsvida kyrkan, Guds församling på jorden, för organisationen Open Doors, som når ut till den lidande kyrkans människor. Kom ihåg att Gud hör böner som beds – missa inte att bidra till bönhörelse 🙂

Foto: Aidan Meyer
Jonas Svensson
Lärare, Brämhult. Med i Insidans redaktion 2006-2009 samt som redaktionschef 2012-2014. Ungdomssekreterare i ELU 2012-2015.
DELA
Föregående artikelHan som älskat oss först
Nästa artikelFlorence Nightingale