När Pippi sjunger in sommaren sätter hon fingret på det självklara och vackra ”…solen är så solig och vattnet är så vått, och lilla fågeln flyger i boet ut och in, och därför vill jag sjunga att sommaren är min”. Lägg märke till dessa fantastiska skapelsefaktum när du går utomhus i sommar! Sommarlov har för mig varit alldeles speciellt när det vankas fotbolls-VM. I år flyttar VM hem till Brasilien – bucklan också?!

  I detta späckade sommarnummer bjuder vi på 8 extra sidor! Du får lite extra sommarfeeling med recept, boktips, klurigheter och korsord, en hel extra artikel och en sommarnovell! Numrets tema är den helige Ande, alltså tredje personen i Guddomen, vilket avslutar vår miniserie i vår om just personerna i Guddomen.

  I bibelförklaringen från Apostlagärningarna ger Oskar dig inblick i konsekvenserna för lärjungarna, när de tagit emot den helige Ande.

  Dan fokuserar på Andens gåvor. Den helige Ande fick du och jag ta emot i dopet, och han vill hjälpa oss att ta emot hans gåvor.

  Markus kallar den helige Ande för Sonens alter ego, uppmanar oss att kippa efter Anden, och pekar på livet med den helige Ande.

  Johannes uppmuntrar oss att be om Guds kraft i våra och andras liv – samma kraft som uppväckte Jesus från döden!

  I Följetongens sista del, den om apologetik, sammanfattar Martin: Lär av andras misstag!

  Ett av alla syskon har kommit till Tyskland, och ger en inblick i hur det är att vara kristen där.

  Efterföljaren är Lewi Pethrus, en svensk som inte levt ett glidarliv på räkmacka direkt. Numret ger dig också en uppdatering av vilka vi är som faktiskt gör tidningen, en fototävling, snygga gestaltningar av Ord och sång, och en inbjudan till sommarens absoluta höjdpunkt – Puls!

Bön: Tack Herre Jesus för Insidan. Hjälp mig att läsa med behållning och att söka din Andes gåvor i mitt liv. Jag ber för allt som händer i sommar, att du ska vara där och vaka och leda, inspirera och nyskapa oss. I Jesus namn, amen.

 

Foto: Aidan Meyer
Jonas Svensson
Lärare, Brämhult. Med i Insidans redaktion 2006-2009 samt som redaktionschef 2012-2014. Ungdomssekreterare i ELU 2012-2015.
DELA
Föregående artikelKärlek utan gräns
Nästa artikelThomas av Aquino