Har du någon gång tänkt på att att oro inte gör någonting bättre? Oro har aldrig förhindrat en olycka, ett plan från att störta, och har aldrig fått dig att prestera bättre på ett matteprov. Det är det andra saker som påverkar utgången av. Faktum är att oro är helt meningslöst. Vi behöver det inte, det gör ingenting bättre, utan det mesta blir sämre. Vi borde verkligen lära oss att avslöja och ta avstånd från oro i våra liv! Oro är bortavaro av ro. Ro, eller kyla, att ”ta det kallt”. Det är min påminnelse till dig i heta sommartider. Ta det kallt! Jesus säger det ofta, inte minst i Joh 14:1: Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig.

I det här numret hittar du en massa extra sidor – fint att underbart kan få vara lite längre, för en gångs skull. I andakten får vi höra lite om Malins tid i USA, och om hur Guds ord kan bära en människa genom hårda tider.

Samuel hjälper oss att se skillnaden på de olika evangelisternas sätt att skriva, och till vilka de skrev. Läs och låt verkligen suget öka efter att läsa evangeliet om Jesus.

Jakob tar upp en helt avgörande tråd i sin artikel som handlar om varför jag ska läsa bibeln. Ja varför ska du det? Det handlar om att Guds ord är ett levande ord som skapar tro och som ger liv till dig som läser det. Hur många sådana böcker har du läst? Kolla in hans artikel eller hoppa över direkt till bibeln!

Andreas grundar för att du inte ska glömma Gud i sommar och i semestertider – han glömmer inte dig!

I krönikan lägger Janja upp bollen för att låta relationen med Gud verkligen få ta just tid. Tid var det ja, sommaren är full av det.

En härlig sommarnovell får du, lite om oss i redaktionen, en sista del i följetongen av Johannes om Jesus ”Jag Är”-ord om sig själv, och så en grymt bra artikel av Mikael, som sätter fokus på Jesus och honom som kung! Belönande läsning!

Glad sommar!

Foto: Aidan Meyer
Jonas Svensson
Lärare, Brämhult. Med i Insidans redaktion 2006-2009 samt som redaktionschef 2012-2014. Ungdomssekreterare i ELU 2012-2015.
DELA
Föregående artikelMitt hjärtas klippa
Nästa artikelGladys Aylward