Nej, tyvärr är det inte Insidan jag pratar om. Däremot var det en gång så för en annan kristen tidning – Pietisten. 1855 gavs den ut i 7000 exemplar, att jämföra med den tidens största dagstidning Aftonbladet som samma år gavs ut i 4000 exemplar.

Redaktör för Pietisten var vid den tiden Carl Olof Rosenius, som var en av ledarna för väckelsen i Sverige på 1800-talet. Den 3 februari i år var det 200 år sedan Rosenius föddes, och därför handlar det här numret av Insidan om honom.

Vad var det då Rosenius skrev om som fick så många att vilja läsa hans tidning? Jo, något som förhoppningsvis gör att också du får ut något av att läsa om honom i den här tidningen. Han predikade evangeliets svar på många av de tvivelfulla tankar som kan komma krypande hos en kristen – tankar som uttrycker en rädsla för att inte klara provet inför Gud. Artiklarna Är jag en tillräckligt bra kristen? och Konflikt med Gud? handlar om just detta.

Några nyheter för terminen är det också: en fjärde, lite kortare artikel tillkommer och låtlistan har ett speciellt tema i varje nummer. Dessutom har Insidan nu ett eget konto på Spotify där låtlistorna läggs upp. Följ länken på hemsidan eller scanna QR-koden på baksidan av tidningen för att komma dit. En annan nyhet är att det är jag som skriver här och är redaktionschef eftersom Jakob Andersson är föräldraledig under våren. Det ska bli roligt att lägga mer tid på en tidning som är så bra och viktig som Insidan, även om den inte är större än Aftonbladet.

Bön: Gud, visa mig dina svar på frågorna och tvivlen jag har. Låt evangeliet förvandla mina tankar och mitt liv. Amen.