Har du borstat tänderna idag? Jag hoppas det. Och läser du detta tillräckligt sent på kvällen har du förmodligen hunnit göra det två gånger. Men varför har du egentligen gjort det?

För att du tycker det är kul? För att inte göra din tandläkare besviken? För att du fick lite tid över eller att du plötsligt fick en oerhörd längtan efter att borsta? För att du inte vill ha en andedräkt som förpestar din omgivning? Eller är det för att du vill ha starka och friska tänder?

Det kan finnas många anledningar till varför man borstar sina tänder, men frågan är om du ens tänkte på någon av dessa i morse när du tryckte ut tandkrämen på tandborsten. Om du är som jag tänker du inte alls – du bara gör det.

Kanske borde vi göra precis som vid tandborstningen

Detta nummer av Insidan handlar om Bibeln och bibelläsning. Bibeln är en mycket speciell bok – genom att läsa den får vi direktkontakt med Gud själv. Han har talat och vi får lyssna. Bibeln är Guds ord till oss. Det är något helt fantastiskt. Men många kämpar med sin bibelläsning.

Kanske borde vi göra precis som vid tandborstningen, att faktiskt tänka lite mindre och bara göra det. Det kan finnas både bra och dåliga anledningar till att man plockar fram sin bibel, men egentligen behöver vi inte tänka så mycket på det. Bara gör det! Och gör det  regelbundet. Genom rutiner skapas goda vanor. Att läsa Bibeln regelbundet är, precis som tandborstning, en mycket god vana som får stora konsekvenser i våra liv.

Gud längtar efter att hjälpa, trösta, vägleda och utmana oss med det som vi behöver. Och det vill han göra genom sitt ord. Jag hoppas att detta nummer kan inspirera dig till att låta Gud tala till dig.

Bön: Herre, öppna upp ditt ord för mitt hjärta och öppna upp mitt hjärta för ditt ord.

Foto: Christopher Jolly / unsplash.com
Jakob Andersson
Redaktionschef för Insidan och lärare på Strandhems bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga. jakob.andersson@insidan.net
DELA
Föregående artikelBli kristen, få en mobil – vardag i Filippinerna
Nästa artikelEtt år med Bibeln förvandlar