Det här numret av Insidan handlar till stor del om bön. Lite om vad det är, varför man ber, vad som händer när man gör det och hur man kan be för andra. Det är lite som att andas. Få nya krafter. Känna Guds närhet. Bära fram kompisar och familj inför Gud.

Bön kan se väldigt olika ut. Tack. Hjälp! Förlåt. Bön kan vara så enkelt men samtidigt så svårt. En del av oss kämpar mycket med att få tid och fasta rutiner till vårt böneliv. Håll ut! Vi hoppas att just du får extra mycket inspiration och vägledning genom det här numret.

Gud längtar nämligen efter en relation med dig där du vill dela med dig av vad du tänker på, vad som bekymrar och vad som gläder dig. Att du delar vad som finns inom dig, i ditt hjärta och i dina tankar. Det kan vara så befriande att bara få lämna över allt, också det som inte känns så bra att berätta. Gud kräver inte heller långa böner med noggrant utvalda, vackert formulerade ord, vi behöver inte censurera oss själva i mötet med honom. Han vet ju hur det är att vara människa och vill att du ska leva i ärlighet mot honom och mot dig själv.

Som kristna får vi också förmånen att be för andra. Och för den staden, samhället eller området där vi bor. Läs mer om tips för hur man kan göra det i det här numret av Insidan.

Hör gärna av dig om vad du tycker om det du läser. Gå in på www.insidan.net och skriv en rad eller två till oss.

Trevlig läsning!