Livet är fullt av val. Små och stora, svåra och lätta. En del av oss ska nu under våren göra ganska stora val: gymnasieutbildning, vad man ska göra efter studenten eller vad man vill jobba med nu eller senare i livet.

För några är de här valen lätta och roliga, för andra är de svåra och ångestladdade. Frågan ”Vad vill du, Gud?” ställs kanske med mer eftertryck och desperat längtan efter svar än någonsin tidigare.

Och Gud vill svara oss! Att leda oss är inte något vi med våra böner måste tvinga Gud till, utan det är något han vill göra eftersom han bryr sig så mycket om oss. Vi hoppas att Gud ska leda oss genom eldskrift på väggen, och visst kan det hända, men faktum är att Gud har gett oss ledtrådar till vad han vill för just våra liv genom att skapa oss på ett visst sätt. Genom att se på vad du har för personlighet, vad du är bra på och vad som får ditt hjärta att slå snabbare kan du ofta få reda på hur Gud vill att du ska tjäna honom.

Det här är en av sakerna du får läsa om i månadens Insidan, som handlar just om Guds ledning. Dessutom får du zooma ut och titta på Guds viktigaste vilja med ditt liv. Du får läsa om hur Gud kallar dig till ett vardagsliv med honom, och du får möta Bibelns Josef och en grupp missionärer som alla fick erfara att Gud ibland leder oss på minst sagt krokiga vägar.

Bön: Tack för att du vill leda mig i små och stora val, Gud. Hjälp mig att se vad din vilja är. Amen.