Tänk så många val vi gör varje dag. Tusentals. Röd tröja eller blå. Expressen eller Aftonbladet. Skratta eller gråta. Räcka upp handen eller vara tyst. Peter Jihde eller Patrick Ekwall. Lunarstorm eller Golgata. Kaffe eller latte. Mail eller fax. Vi kan hålla på hur länge som helst. Många val tänker vi inte på, vi gör de i förbifarten. Andra är större och mer betydelsefulla.

Att välja Gud är vårt viktigaste val. Det är livsviktigt. Trots att valet har så stor betydelse har Gud överlåtit det till oss människor. Vi har en fri vilja, en möjlighet att antingen säga ja eller nej.

I 5 Mos. 30:15 säger Gud till Mose: Se jag lägger idag fram för dig livet och vad gott är, döden och vad ont är. Det är upp till oss.

Vad Gud vill är uppenbart. I samma kapitel, vers 19, uppmanar han oss att välja livet. Väljer du döden eller livet? Det är frågan.  Vårt livs viktigaste val borde inte vara så svårt. Det är valår i år, idag. I morgon kan det vara för sent.

Till sist, en gammal goding. Insidans seriefigur, den av alla omtyckte Lennart, står och tittar i en bok med en tabell över de vanligaste namnen på årets nyfödda. Han utbrister:

– Märkligt att ingen heter Jona i år.

Hans påpekande besvaras med:

– Det är ju inte så konstigt. Det är ju valår i år….
Allra sist. Hoppas du hittar något läsvärt i det här numret av Insidan. Om det inte gör det, skriv ett mail till oss och berätta varför.

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelJesus frågar: älskar du mig?
Nästa artikelDet är kört