Lilla Katekesen

Martin Luther

Reviderad av Erik J. Andersson

Detta är en liten och praktisk guide över protestantisk kristen tro. Den innehåller förklaringar av de 10 Guds bud, trosbekännelsens delar, Herrens bön och sakramenten för en djupare förståelse. Den ger även förslag på morgon- och aftonbön. Boken är tänkt som en enkel sammanfattande undervisning i den kristna tron och dess centrala delar, och den har hållit i snart 500 år. Nu med uppdaterat språk och i ny fräsch och ungdomlig layout!

En liten bok om Bibeln

Lars-Åke Nilsson

Bibeln är inte vilken bok som helst. Gud själv har valt att uppenbara sig genom sitt Ord – Bibeln. Om vi vill lära känna Jesus bättre är Bibeln själva utgångspunkten. När vi längtar efter att fördjupas i tron är Bibeln källan vi öser ur. När vi söker vägledning i det kristna livets många etiska frågor vill Bibeln vara vår kompass. När vi behöver formulera vår kristna tro har Bibeln alltid slutordet.

Den här lilla boken vill hjälpa bibelläsaren att orientera sig bland Bibelns böcker. Samtidigt vill den uppmuntra till ett ivrigt bibelläsande och även ge läsaren en fast grundad bibelsyn, där Bibeln är Guds eviga Ord till oss människor.

Foto: unsplash.com / Eli Francis
DELA
Föregående artikelMer att upptäcka
Nästa artikelVila hos honom