Det är dags att koppla av och lata sig i solen, och hur gör man det bäst? Jo, med en bra bok såklart! En riktig bladvändare är bland det bästa man kan ha på sommaren. Här följer några bra boktips.

Kärlek som befriar, Francine Rivers

Platsen är Kalifornien, och året är 1850. Det är en hård tid i guldrushens USA. Män gör allt för guld och många kvinnor tvingas till prostitution. Angel är prostituerad och fylld med förakt och tvivel mot män.

Michael Hosea är en annorlunda man. Han vill göra det Gud anser är rätt. Lantbrukaren Hosea förstår att Gud vill att han ska gifta sig med Angel. Detta blir verkligen inte smärtfritt.

Kärlek som befriar är en oerhört stark berättelse om Guds kärlek till oss. Romanen moderniserar och tydliggör bibelns Hosea. Den är spännande och berör läsaren.

Om änglar kunde tala – roman om ett fängslande livsöde, Torgny Wiren

Detta är en berättelse som tar upp många av livets aspekter. Man får följa huvudpersonen Frank genom hans uppväxt, ungdomsår och hans vuxna liv. Detta innebär att oerhört många problem och tankar berörs av boken. Genom allt går Franks kamp med Gud, som ibland är väldigt nära, men som i vissa stunder kan verka så långt borta.

Boken berättas på ett ganska speciellt sätt, nämligen ur Franks skyddsängels perspektiv.

Om änglar kunde tala är en bok som många människor läst. Den är enkelt skriven och lätt att förstå. Sidorna vänder sig själv efter ett tag.

Från helvetets brevskola: studiebrev om de bästa metoderna för att föra en själ till förtappelse, CS Lewis

I denna berättelse möter vi en demon vid namn Onkel Tumskruv som håller på att leda sin brorson Malört genom hans första försök att vända en människa ifrån Gud. Vi får läsa Tumskruvs rådgivande brev om hur man bäst får en människa att falla.

Det kanske låter som ett dåligt koncept för kristen litteratur men Lewis lyckas både sätta en vanlig människas svagheter och Guds stora kärlek i fokus genom att berätta ur en demons perspektiv.

Möjligtvis är detta en bok för de mer erfarna läsarna då språkbruket har några år på nacken men om man försöker så har den mycket att ge.