Bok – Upptäck kärlekens olika språk

Att vara i en kärleksrelation kan vara något av det finaste som finns. Det kan också vara något av det jobbigaste, om man känner sig missförstådd, illa behandlad eller helt enkelt tappar glädjen. Gary Chapmans bok om kärlekens fem språk handlar om hur olika vi människor är när det handlar om att visa eller ta emot kärlek. Den har förvandlat många äktenskap och förhållanden, från kris till blomstrande kärlek.

Boken är inte bara för dig som är i en kärleksrelation. Att lära sig om kärlekens språk kan hjälpa dig att förstå nya saker om dig själv, vad som får dig att känna dig älskad, och vad du kan göra för att få andra människor att känna sig älskade. Kanske blir du inspirerad att bjuda din närmaste vän på picknick i sommar, kanske förstår du vad en massage kan betyda för din trötta förälder, eller kanske du förstår att du själv skulle uppskatta om du fick höra från din partner lite oftare att du är älskad.


Podd – The Bible Project

The Bible Projects podd är perfekt för dig som känner för att gräva djupare i teologiska frågor, men inte känner för att titta på en skärm eller ner i en bok i sommarsolen.
Avsnitten kommer ut minst en gång i veckan och handlar om allt man kan tänka sig angående kristen tro och Bibeln. Det finns dessutom gott om gamla avsnitt att ta sig an.
Killarna på The Bible Project har även en Youtube-kanal, som vi tidigare tipsat om här i Insidan.

Event i sommar

Den kristna gemenskapen är grundläggande för att vi ska kunna fungera som kristna. En församling, bönegrupp, ungdomsgrupp och skolgrupp kan ofta hjälpa en att träffa kristna vänner regelbundet, men nu när sommaren är här finns det möjlighet att slå på stort. Sverige erbjuder många stora kristna event, från läger till festivaler. Här kommer några tips på var du kan träffa andra kristna ungdomar i sommar:

Frizon
Vad? Musikfestival
Var? Örebro
När? 9-12 augusti
Hemsida: frizon.nu

PULS
Vad? Ungdomsläger
Var? Örkelljunga
När? 8-12 augusti
Hemsida: puls2018.se

UngdomsOas
Vad? Ungdomsläger
Var? Varberg
När? 24-29 juli
Hemsida: ungdomsoas.se

Hönökonferensen
Vad? Konferens med särskilt program för unga.
Var? Hönö
När? 7-15 juli
Hemsida: honokonferensen.se

Gullbrannafestivalen
Vad? Musikfestival
Var? Halmstad
När? 6-8 juli
Hemsida: gullbrannafestivalen.com