Upptäck alla dina gåvor

Längtar du efter att få se mer av Guds plan för ditt liv? Eller känner du dig kanske osäker på om Gud verkligen gett dig någon särskild gåva? Då är Alf B Svenssons bok Upptäck alla dina gåvor en bok för dig!

Undervisning i kyrkliga sammanhang fokuserar ofta på de andliga nådegåvorna men den här boken handlar om alla våra “vanliga” gåvor och egenskaper. De är lika viktiga och det är Gud som gett oss också dem. Upptäck alla dina gåvor är en enkel och praktisk bok som ger förslag på vardagliga frågor att fundera över. Vad är du bra på? Vad tycker du är roligt och meningsfullt? Vilken uppmuntran har du fått från din omgivning? Bibeln säger att vi är olika lemmar i samma kropp och att alla behövs – vad innebär det då att vara till exempel öra, hand eller mun? Du får inte bara vägledning i att upptäcka dina gåvor utan också konkreta tips på hur du kan ge gåvorna näring, komma igång med att utveckla dem och växa till tjänst för Guds rike.

Frälst! – A selection of Swedish Christian grooves

Frälst! är en nyutgiven samling med kristen musik från 70-talet – passande i en tid när återbruk och retro är populärt. Emil Karlsson och Stefan Kéry, som letat fram låtarna, är själva musiker men har ingen kristen bakgrund eller annan personlig koppling till texterna och musiken utan fastnade för den musikaliska kvaliteten som håller än idag. Det är en svängig mix av pop och rock, jazz och soul, funk och blues med många olika artister och band som Sambandet, Obadja, Humlans Funkykapell och Mission Possible. Flera av låtarna har roliga titlar som En hippie, Vad vill du mej? och Go(o)d News. Frälst! finns på Spotify men också som lp och med den får man bland annat gamla skivomslag och intervjuer med de medverkande musikerna. Nuförtiden är vi vana vid alla möjliga musikstilar i kyrkorna men när den här musiken släpptes för första gången var den revolutionerande. En spännande tanke när man lyssnar!