Läs Bibeln på ett nytt sätt

Bible Journaling är ett kreativt sätt att läsa Bibeln som blivit populärt de senaste åren. Det innebär att måla, skriva eller klistra in i sin bibel. Bible Journaling är ett sätt att ge ära till Gud och påminna sig själv om vad som är särskilt viktigt i en bibeltext. Du behöver inte vara konstnärlig för att göra det. Just nu har Folkbibeln kommit i en ny kreativ utgåva med tjockare papper och större marginaler just för att användas så här! Perfekt för slöa sommardagar på en filt i gräset! Sök på #biblejournaling eller kolla in kreativtro.se för mer information och köp din nya kreativa bibel på xpmedia.org.

När regnet smattrar mot fönsterrutan

Vill du fortsätta att fascineras över Guds skapelse och samtidigt titta på en serie? Då är naturdokumentärserierna Planet Earth och Our Planet något för dig! Avsnitten är filmade i över 50 olika länder och ger exempel efter exempel på den fantastiska mångfald av djur och natur som finns på jorden. Man får hänga med och se allt från den avlägsna arktiska vildmarken och de mystiska djupa haven till de enorma landskapen i Afrika och de exotiska djunglerna i Sydamerika. En stark rekommendation från redaktionens sida! 

Det gamla är det nya nya – musiktips

Psalmboken har länge förknippats med den äldre generationen i kyrkan. Texterna kan vara svåra att förstå och soundet ligger ofta långt ifrån den moderna musiken. Det innebär tyvärr att många vackra psalmer tappas bort. Därför är den nya musiken från Hymnr extra välkommen. Hymnr släppte sin första EP One i maj i år och den innehåller både nyskrivna låtar och gamla psalmer med nytt sound som känns 2020. Musiken är elektronisk, avskalad och lugn. Hymnr är ett projekt som leds av musikerna Claes Strängberg och David Lillberg. Finns att lyssna på bland annat Spotify.

En annorlunda andaktsbok

Mitt liv i dina händer en annorlunda och kreativ andaktsbok är en nyutgiven andaktsbok. Boken skiljer sig från traditionella andaktsböcker eftersom den varvar andakter med akvarellmålningar, dikter och sånger. Boken är skriven av Lina Hansson, musik av Fredrik Hermansson och bilder av Signe Flink. Den kan beställas på parlanforlag.se. Kanske ett presenttips?

Foto: unsplash.com
DELA
Föregående artikelFysiken ersätter inte Gud!
Nästa artikelLjuva ljud från Gud