Andaktsbok: Jag har slagit upp mitt tält i hoppets land

Letar du efter något lagom ansträngande att läsa på sommarlovet? Eller längtar du efter att upptäcka Bibeln på nytt? Då är det här ett tips för dig! Förra året kom en ny andaktsbok av Tomas Sjödin: Jag har slagit upp mitt tält i hoppets land – dag för dag med The Message. Boken innehåller 365 andakter utifrån verser ur bibelparafrasen The Message på svenska. Texterna är korta med enkelt språk och relaterar bibeltexterna till vardagliga saker som de flesta nog kan känna igen sig i. Hopp, eftertanke och vägledning har varit författarens ledord och andakterna ger både vila och ny energi. Det är också intressant att läsa texter ur The Message om man annars bara läser någon av de ”vanliga” bibelöversättningarna – att jämföra olika versioner och upptäcka nya perspektiv är spännande och inspirerande. Ett extra plus är att andakterna inte har några datum utan kan läsas när man vill – man kan aldrig hamna efter och det är aldrig för sent att börja läsa!

Musik: Glory Hour

Den amerikanska singer-songwritern Victory Boyd har precis släppt ett nytt album: Glory Hour. Musiken har inslag av soul och folkmusik och varvas med textläsningar. Låtarna har bibelbaserade och hoppfulla texter om att mörkret inte kan stanna i Guds närhet, om att låta Guds vilja ske på jorden som i himlen, om att det är Jesus som gör oss rättfärdiga och att vi därför inte behöver låtsas vara något vi inte är och inte heller ska låta våra hjärtan oroas – han ser varje sparv som faller till jorden.

Artisten skriver på sitt instagramkonto om att coronapandemins mörker inspirerade henne att söka efter hopp och skriva flera av texterna på albumet. Glory Hour – tid att ära Gud – är både här och nu och något ännu större som ska komma. Vi får upptäcka och glädjas över allt vi redan nu har i Jesus samtidigt som vi med förväntan ser fram emot evigheten.