Efter mer än 20 års sökande, kurser och eget företag inom nyandlighet hittade Jeanette äntligen något som kunde fylla hennes tomrum på riktigt: Jesus.

Namn: Jeanette Carleson
Bor: Stockholm
Ålder: 44 år
Gör: Pluggar till lärarassistent

Jeanette berättar att hon växte upp i ett tryggt hem, men att det existentiella inte hade någon plats. Ändå hade hon alltid ett stort intresse för meningen med livet och andra existentiella frågor.
– Det var självklart för mig att det måste finnas något mer än det vi kan se och ta på, att livet måste handla om mer än att äta, skita och sova.
Vid 20 års ålder började Jeanette därför att söka svar på sina frågor. Det började i psykologi och personlig utveckling, och kom därifrån mer och mer in på nyandligheten. Hon utforskade en mängd olika grenar: hypnos, yoga, regression, frigörande andning, plantmedicin, schamansk sexualitet, tantra, yoni dearmorering, tarotläsning, Soul Realignment, inre barntekniker, hon besökte medium och mycket annat.
– Det här var mitt liv i 23 år. Jag berättade om varje ny upptäckt för mina vänner, jag drev mitt eget företag och höll kurser – det var det här jag levde för helt enkelt.

En nyandlig världsbild

När jag frågar vad Jeanette tänkte var meningen med livet under de här åren, berättar hon:
– Det var det som var min längtan att försöka förstå. Men jag tänkte att det var att man ska njuta så mycket som möjligt, och att öka “medvetenheten”. Sen kan du också hjälpa andra, när du själv mår bra. Om du lever din sanning, då kommer du att träffa rätt man, tjäna pengar och så vidare.

Jeanette ler och skakar på huvudet medan hon pratar.
– Vad hände sen? undrar jag.
– Någonstans inom mig har jag alltid vetat att Gud finns och att Gud är god. När jag gjort allting rätt, mediterat och gjort mina mantran, kunde jag ändå känna ett tomrum i mitt hjärta, och därifrån ropade jag ut: Ta över rodret! Om du finns, så ta över, bara jag får känna din kärlek.

Förälskad i Jesus

Så kom det märkliga samtalet som gjorde att Jeanette började utforska Jesus. Det var när hon hörde av sig till en av sina coacher, som då berättade att hon inte längre kunde coacha henne som hon gjort tidigare. Allt hade förändrats, för hon hade mött Jesus. Jeanette var mycket förvånad, men blev samtidigt nyfiken. Därför började hon själv undersöka vem Jesus är.
– Man kan säga att jag bingeade allt om Jesus. I två månader gjorde jag inget annat, och mitt hjärta förvandlades.

”Kärleken och friden från Jesus är bortom allt annat.”

Det här var något helt annat än allt hon mött tidigare, hon upplevde det nästan som att hon var förälskad i Jesus. Hon kunde inte få nog utan ville bara hänga med Jesus hela tiden. “Förälskelsen” varade i ungefär sex månader, sen kom tron in i en ny fas. Jeanette berättar att hon då började oroa sig för att Jesus lämnat henne, men att hon sen märkte att det var tvärtom: kärleken djupnade.

Den stora skillnaden

Jag frågar Jeanette vad det var för skillnad med Jesus jämfört med allt det andra hon hållit på med tidigare, och hon svarar med ett stort leende:
– Det har fyllt mitt tomrum till 100%. Kärleken och friden från Jesus är bortom allt annat. Fundamentet är att jag vet att jag är älskad. Det påverkar mitt sätt att se på människor, mitt sätt att fixa mitt liv, mitt jobb – allt ligger i hans händer.
Jeanette berättar också att Jesus har tagit bort det som inte är av godo, och att hon fått läkas. Alla tidigare ansträngningar för att bearbeta sår har hjälpt tillfälligt, men med Guds hjälp har hon successivt fått läkas på riktigt. 

En tillbakablick

Jag är nyfiken på hur Jeanette idag ser på nyandligheten.
– Fienden är väldigt bra på att paketera saker så att det verkar lockande. Och demonerna vet allt om dig, de vet att din katt heter Betsy och att din gammelfarfar hade rutiga tofflor. Men de vill inte ditt bästa för det, och de kommer aldrig att visa sitt sanna ansikte. Alla vägar som inte pratar om Jesus som dog på korset är till för att hålla oss borta från honom.

Jeanette betonar ändå att det är viktigt att ha ett bra bemötande mot personer som håller på med nyandlighet. Att det är spännande med detta sökande, som vittnar om så mycket längtan. Genom att bygga relationer och visa nyfikenhet kan fler få uppleva Guds kärlek, som är precis vad alla människor behöver.