Insidan frågade ett gäng ungdomar om varför de tycker att man ska vara kristen.

Sara Yngvesson, 21 år, Örkelljunga

För mig handlar det främst om att jag tror att det Bibeln säger är sant. Jag tror att vi är skapade till att leva i relation med Gud och att vi därför ska sträva efter det som var Guds grundtanke när han satte oss på jorden. Dessutom har jag fått läsa om och se Guds stora kärlek och hur han visar den på korset genom Jesus vilket gör det omöjligt för mig att inte vilja leva mitt liv tillsammans med honom. Gud vill ge mig kärlek, tröst och frid och han vill ge det till dig också.

Elvira Bohman, 17 år, Stoby

Jag tycker att man ska vara kristen för att det är en trygghet, att kunna lita på att Gud har en plan och att man alltid kan komma till honom när det känns tufft. Man behöver aldrig gå ensam i livet, han går vid ens sida i livets bra och dåliga stunder. Jesus har dött för oss, för att ta våra synder på sig, för att han älskar oss som vi är, för att vi ska få evigt liv i himlen. Det är också en trygghet att Gud inte kräver något från oss, han kommer alltid älska och acceptera oss för de vi är.

Benjamin Appell, 16 år, Ängelholm

Att få vara kristen och att få ha en relation med Gud får mig att känna glädje, frid och hopp trots alla dåliga saker som händer. Även om det inte alltid är lätt att vara kristen så är det absolut värt det eftersom vi har ett hopp och kan se fram emot evigt liv tillsammans med Gud och det är därför jag tycker man ska vara kristen.

Elias Niklasson, 17 år, Göteborg

Vad är det som människan drömt om i alla tider? Jo, evigt liv. Och hux flux för 2000 år sedan sa en man att han kunde ge det. Det låter helt underbart, men går det att tro på? För mig har det betytt mycket att Paulus grubblade över detta och konstaterade att om inte Kristus har uppstått, är vår tro meningslös. Ett gäng enkla, rädda fiskare i en avkrok av världen mötte den uppståndne Jesus och blev så övertygade att de ville sprida budskapet, ett budskap de gick i döden för. För mig visar det att Jesus går att lita på. Så varför ska man vara kristen? För att det är sant!

Casper Hammarberg, 17 år, Torsebro

En av många anledningar till att jag är kristen är att det är en sjukt bra grej att luta sig mot. Om man har det jobbigt i skolan eller socialt så har vi möjlighet att ta några steg bakåt och låta Gud ta hand om det. Det är en extrem trygghet som dessutom är helt gratis. Han har sagt att han är med oss dygnet runt och vi får alltid komma till honom i glädje, sorg och frustration. Ett samtal med Gud är alltid bara en tanke iväg och det är verkligen något som är värt att utnyttjas.

Elvira Arvidsson, 17 år, Hässleholm

Det finns många anledningar till att vara kristen men en av dem är att man har en stadig och trygg grund. Som kristen har man alltid någon att förtrösta på, man kan komma med allt till Gud, stort som smått. Han är en evig klippa! Som det står i Jesaja 26:4. Men den viktigaste anledningen är för att DET ÄR SANT!

Hulda Nilsson, 15 år, Sjunkamossa

Jag tycker att man ska vara kristen för då har man alltid Gud som en trygghet att komma till. Sen är det väldigt skönt att man kan få förlåtelse för sina synder och inte behöva gå runt och tänka på allt dumt man gjort. Dessutom är det gött att få ha den kristna gemenskapen för då kommer du alltid att ha någon som du kan snacka med.

Jeremia Andersson 16 år, Örkelljunga

Jag tycker att man ska vara kristen för att det är den största försäkringen som finns här på jorden, att Jesus dog för mig på korset för min skull är en trygghet man inte kan hitta i något annat. Hans kärlek är större än allt annat och baseras inte på mig och mina prestationer utan jag kan alltid vända mig till honom, med det som tynger och med det som glädjer. Att ha honom vid min sida är den bästa gåvan man kan få och jag uppmanar alla att ta emot den.