1Klara Fredriksson, 19 år, Hanaskog

För att jag har insett att det innebär så mycket gott. Det innebär att jag får följa honom som har bäst koll på läget av alla. Han ger mig vad jag behöver och det är en sådan trygghet att veta att om jag följer honom kommer han leda mig dit han vill, och hans planer är alltid bättre än mina. Han vet bäst och genom hans bud blir jag mer lik honom och den versionen av mig själv som han har tänkt att jag ska vara. Att följa Jesus innebär också att jag blir matad med sådant som är sunt och sant. Jag får bli påfylld med hans sanningar om mig istället för världens.

2Hanna Lindberg, 21 år, Staffanstorp

Jag vill vara Jesus lärjunge först och främst för att jag tror att det Jesus står för är sant och är det sant så är det ju idiotiskt att inte följa honom! För det andra för att jag tror att det är det bästa jag kan göra med mitt liv. När jag är Jesus lärjunge, alltså följer honom, har en relation med honom och lär av honom, så förvandlas jag till det bästa jag kan bli här på jorden. Jag blir bland annat mer kärleksfull, mer generös, mer glad och mer behärskad, och vem vill inte bli det?

3Elis Johansson, 18 år, Falkenberg

I Johannesevangeliet 14:6 läser vi om hur Jesus själv säger: Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Att jag vill vara Jesus lärjunge innebär att jag lämnar mitt gamla liv, lögn och död för att istället gå en väg fylld med helig sanning och liv. En Jesus lärjunge har blicken fäst bortom allt tillfälligt och sätter istället sin tillit till honom som var, är och kommer. 

4Lisa, 17 år

För att Jesus är min frälsare och någon jag vill efterlikna. Han ser mig i alla situationer och ger mig nåd oavsett vad jag gör, hur lite jag än förtjänar det. Han är definitionen av hur jag vill vara. Jag vill också våga bjuda in de utstötta och se dem, och även om jag inte alltid (eller kanske snarare aldrig) klarar av det så kramar han alltid om mig och säger: “Jag älskar dig. Inte för att alla andra gör det eller för min egen vinning. Jag bara älskar dig. Mycket.” 

5Ronja Heule, 25 år, Malmö

För mig, efter att jag förstod mer av vem Jesus är, var det en självklarhet att jag ville vara en lärjunge till honom. I honom förstår jag att världens skapare bryr sig om lilla mig. Det finns ingen som känner mig så väl som han, och ändå är han den som älskar mig mest. I honom finner jag meningen med livet. På grund av vem han är vill jag följa honom hela mitt liv.  

6Benjamin Birgersson, 22 år, Umeå

Eftersom det är det viktigaste och bästa som finns! Viktigaste eftersom det är den enda vägen till ett evigt liv, och det bästa eftersom det är en enorm trygghet att veta, att vart jag än går så är jag omsluten av Gud och att han bara är en enkel bön bort. Jesus ger mig en frid i livet som inget annat kan ge och han är också den bästa förebilden för hur man ska leva ett liv! Jesus är dessutom den häftigaste människan som gått på jorden och vem vill inte följa en sådan king?