Många har en bild av att Gud är någon som snarare vill binda oss än att göra oss fria. Bibeln talar istället om en Gud som erbjuder oss en mängd friheter i tron på honom. Jesus ger dig en sann och livsförvandlande frihet som du är skapad till att leva i!

Gud har fullständig koll – på dig och hela världen. Du kan välja att vila i hans hand och lita på att han är både mäktig och villig att ta hand om dig och ditt liv. Han vet vilka dina svagheter är, vad du oroar dig över och vad du drömmer om. Han ser alla dina sidor – bra som dåliga. Och vet du vad? Han älskar dig. När du vågar tro på att du är sedd och otroligt älskad av universums kung, behöver du inte längre bevisa att du är någon. Då kan du få bli fri att våga vara den du är.

Mer än nog

Vi människor längtar efter saker. Det kan handla om saker som kärlek, mening eller äventyr. I Gud har du allt vad du behöver och ofantligt mycket mer än det. Det gör dig fri att leva ett utgivande liv. Du blir till exempel fri att älska även dem som du inte förväntar dig att få något tillbaka av. Guds förmåga att ge dig allt du behöver gör dig fri från att slaviskt sträva efter att få och uppleva det du längtar efter. Du blir fri att ge av din kärlek, dina gåvor och dina resurser.

Det hänger på honom

Har du någon gång misslyckats så stort att du lovat dig själv att aldrig ens försöka igen? Det har i alla fall jag, och det har begränsat mig på vissa områden. Vi får komma ihåg att när vi misslyckas, är vi fortfarande i Guds hand. Han är en omsorgsfull Gud som alltid ger nya chanser. Vetskapen om detta gör oss fria att leva och att våga testa på nya saker. Vi får hoppa från klippan och lita på att vi har en livlina fäst i Gud.

En livsviktig frihet

Den allra viktigaste friheten som Gud vill ge oss är friheten från vår synd. Det handlar inte bara om mord, bankrån och andra uppenbart dåliga handlingar. Det handlar också om alla gånger vi väljer att inte göra det goda, och när vi inte älskar Gud över allt och våra medmänniskor som oss själva. Gud är allt igenom god och därmed skiljer vår synd oss från den gemenskap med Gud som vi är skapade för att leva i. Men det finns en otroligt glädjande nyhet! Genom att Jesus tog på sig straffet för våra synder och dog för oss, kan vi ta emot förlåtelse och bli fria från synden som binder oss.

“Budskapet om Jesus och friheten i honom är något unikt som kan förändra ditt liv totalt!”

Nästa gång du får höra att det endast är bindande och begränsande att vara kristen, tänk på det du precis läst. I 2 Kor 3:17 står det ”Där Herrens Ande är, där är frihet”. Du är fri att bjuda in Gud i ditt liv, så att hans frihet kan få börja vara i dig. Här på jorden kommer vi aldrig helt få uppleva fullkomlig frihet i våra liv, men vi är lovade ett liv efter detta där det kommer hända.

Budskapet om Jesus och friheten i honom är något unikt som kan förändra ditt liv totalt!