Kan det finnas det någon som helst koppling mellan en snickarson som levde för 2000 år sedan, och dig och mig idag? Finns det någon anledning till att jag skulle vilja ha något med Jesus att göra – eller ännu värre: att han skulle vilja ha något med mig att göra?

Att Jesus var en fysisk person som vandrade runt på jorden ser i dag alla seriösa historiker som en självklarhet. Bland kristna ses han dessutom som Guds son. Andra, till exempel muslimer eller personer som inte säger sig tillhöra någon speciell religion, ser honom som en lärare eller profet. Men dessa beskrivningar räcker inte till för att säga vem han är! Jesus är mer än en lärare, mer än en profet, ja mer än bara Guds son. Han är dessutom en vän, en bror, en räddare. Inte bara för de lärjungar som levde med honom för länge sedan. Han är det för oss alla. För mig. För dig.

Personlig Gud

Detta förändrar allt! Jesus är inte en högre makt som är ute efter att sätta dit oss, och som vi måste se upp för. Jesus är en gudomlig person, med en personlighet och allt vad det innebär. Han sitter inte långt borta på ett moln någonstans och pekar finger åt oss när vi syndar. Nej, Jesus är en personlig gud som ställer sig bredvid oss när vi gör fel och hjälper oss att bära bördan. När du faller, snubblar, snavar eller går vilse är han med dig. Han är inte som människor, som hånar dig för att du valt fel väg. Han kommer inte med anklagelser för att ditt liv ser ut som det gör. Jesus vill möta dig precis där du är, oavsett om du har valt fel väg och gått vilse eller inte, oavsett om du läser Bibeln varje dag, eller aldrig gör det.

“Jesus vill möta dig precis där du är, oavsett om du har valt fel väg och gått vilse eller inte.”

Alltid tätt intill dig

Ibland vänder vi oss bort från Jesus, och säger att vi inte vill ha något med honom att göra längre. När vi väl gjort det kan det kännas svårt att vända tillbaka igen. Även om vi kanske har hört att Jesus är kärlek så är det svårt att ta det till sig. Ingen person kan väl vilja ha med mig att göra efter att jag gjort det jag gjort mot honom? Men, även om vi ändrar oss, och böljar fram och tillbaka likt havets vågor, så förblir Jesus densamme. Han ändrar sig inte. Och Jesus, Gud själv, har lovat att vara med oss, alltid och överallt. Det är ett löfte som håller. Oavsett hur långt du känner att du har hamnat från honom, oavsett vad du gjort eller inte gjort i ditt liv, så finns Jesus där för dig. Kanske har du vänt Jesus ryggen och tagit tusentals steg bort från honom. Men när du vrider på nacken och sneglar över axeln så står han där, ett steg bakom dig, med öppna armar, och väntar på att på nytt få krama om dig, ta hand om dig och översvämma dig med sin kärlek.

 

Foto: pixabay.com
DELA
Föregående artikelInte ens döden kunde stoppa dem
Nästa artikelBoktips: Vägvisare