Livet kan ibland kännas som om man snubblar över kanten till ett avgrundsdjupt hål och bara faller, som Atmosfear på Liseberg, fast utan slut. Marken har rämnat under fötterna och de grässtrån man försöker hålla sig fast vid ger vika. Måsten och prestationskrav flyger mot en med väldig kraft och relationer kompliceras, går i kras och river upp sår.

Mycket kan möta oss i livet. Twitterföljarna kan tappa intresset och pengarna kan ta slut, vännerna kan lämna och familjemedlemmar kan dö. Vad bygger du då ditt liv på? På något som kan försvinna eller något som består?

Han vet hur det är!

I varje situation finns det bara ett säkert ställe att falla – i Guds armar. Han är den stabila och kärleksfulla grund som det går att bygga sitt liv på. Han vet hur det är att vara människa, för han har själv varit det. Han vet hur det är att vara ensam och utlämnad, för han har själv varit det. Han vet hur det är att vara övergiven av sina vänner och ha alla emot sig. Han har också haft ångest. Samtidigt är Gud definitionen av kärlek och hjärnan bakom hela universum. Han kan bära dig, ditt liv och dina bekymmer. Till den som vill bli buren av honom säger Gud själv: “Jag ska aldrig svika eller överge dig.” (Heb 13:5).

“Gud kan inte sluta älska dig. Det är faktiskt omöjligt för honom.”

 

Saker som Gud inte kan

När det gäller Gud finns det saker som inte kan hända:

Gud kan inte försvinna eller dö. Han kan inte sluta bry sig om någon människa. Han kan inte vara elak eller kärlekslös, för han är rakt igenom god. Ondska kan inte finnas i närheten av honom, precis som mörker inte kan finnas i närheten av solen, det funkar helt enkelt inte! Gud kan inte sluta älska dig. Det är faktiskt omöjligt för honom. Han som är kärlek kan bara älska dig maximalt, vilket är extremt mycket mer än vi kan föreställa oss. För han har skapat dig som du är, och ingenting du gör kan sänka det oändliga värde han har gett dig. Ingenting! Gud kan inte heller glömma dig. Även om du inte pratat med honom på länge, eller helt enkelt glömt bort honom, har hans tankar inte lämnat dig en millisekund. Han ÄLSKAR dig!

En vansinnig handling

All besvikelse och ilska över det som har blivit fel har någon annan fått bära, Guds son Jesus. Han gjorde det ingen annan skulle kunna tänka sig att göra: bli en pytteliten del av det han skapat, förnedras av sina skapelser, lida och dö. Gud älskar dig så mycket att han lät sig själv bli dödad av de små människorna på den lilla planeten Jorden, som ligger i en avkrok av galaxen Vintergatan, som bara är en av miljarder galaxer i universum. Han valde att flytta in och bo i människornas hjärtan, att möta dem i deras vardagsliv, att älska dem. Vad driver honom till denna vansinniga handling? Jo, du och den kärlek han har för dig!

Oavsett hur livet vänder så vänder han sig aldrig ifrån dig. Han är stabil som berget. Även om du kan känna dig vilsen vet han precis var du är, för han har skapat dig och följt varje steg du tagit. Gud tvingar sig inte på dig, men väljer du att släppa in honom i ditt hjärta vill han stå vid din sida och hålla dig i handen hela livet – till och med igenom döden, till ett nytt liv som aldrig tar slut. För det bästa han vet är att se dig och vara med dig.

 

Läs mer i Bibeln!
5 Mos 31:8
Ps 46:2
Jer 31:3
Luk 6:47-49
Rom 8: 37-39