Linda fann Jesus, och Jesus fann henne. Och Jesus söker och längtar efter just dig!

Tidigare levde jag utan Gud. Jag sökte och längtade innerligt efter något som jag inte såg, något som jag inte visste fanns, något – eller snarare någon – som älskar villkorslöst. Jag kämpade ganska länge med att förstå min omvärld och att förstå mig själv innan jag fick den stora äran och gåvan att bli Guds barn.

En annorlunda lunch

Mitt första möte med Gud var i lågstadiet vid lunch. Då satt jag bredvid en kvinnlig lärare och jag var lite nyfiken på henne. Jag hade tidigare sett henne knäppa sina händer på något konstigt sätt och blunda när vi skulle äta, men nu var jag så ivrig och nyfiken att jag frågade henne vad hon gjorde. Hon sade ”Jag ber och tackar Gud för maten.” Eftersom jag inte är uppvuxen i en kristen familj blev jag blev helt förstummad. Först tänkte jag: ”Jaha, kan man göra så?” Därnäst kom flera tankar såsom ”Vad eller vem är Gud?” Gud var ett nytt begrepp för mig som jag försökte hantera. Det behövde jag dock inte fortsätta med länge till: Gud mötte mig där och då för första gången i mitt liv. En våg av frid och kärlek sköljde över mig och en plötslig insikt av att han lever och vill ha med mig att göra, för att han älskar mig, gjorde mig full av förundran.

“Han kan och vill ta emot dig, hela dig.”

Jesus längtar efter hela dig

Jag bad länge om modet att våga lägga hela mitt liv i Jesus händer, och jag blev hörd och sedd in i mitt innersta. Jesus är fantastisk. Han kämpar och väntar så tålmodigt på oss – det finns ingen annan med sådant stort tålamod! Han är så nära oss, närmare än luften vi andas. När vi väl släpper in Jesus i vårt hjärta, även i dess mörka vrår, så sker något nästan obeskrivligt och helt fantastiskt. Och vet du vad? Han kan och vill ta emot dig, hela dig. Inte bara det som är bra, utan han vill och kan bära också allt det som du inte klarar av själv. Faktum är att han redan har gjort det. Han tog på sig all skit vi har gjort och varit med om och tog hand om det, rev det mitt itu och såg till att vi aldrig behöver möta det igen. Vi har blivit benådade och försonade med vår pappa i himlen genom Jesus. Du behöver inte bära på det som tynger, lägg det i Jesus händer och låt det få stanna där. I Jesus fann jag allt jag sökte och mer därtill. Han gav mig ett nytt liv och en ny identitet. Det vill han ge dig också!

 

Foto:
DELA
Föregående artikelLivet som en lovsång
Nästa artikelSherlock – Fallet med den tomma graven