Det kristna livet handlar om mycket mer än att vänta på himlen eller att tro på vissa grejer. Gud vill ha gemenskap med oss redan idag och tillsammans med honom kan vi få upptäcka mer av vem han är och vad han vill oss.

”Ju mer jag får smaka av honom, desto hungrigare blir jag.”

Under en lång tid kände jag mig nöjd och mätt på Jesus. Jag tänkte nog mest att han var nyckeln till min evighet, och det var ungefär vad jag ville ha ut av honom. Jag minns hur jag till och med kunde ligga i min säng och räkna ner antal kyrkobesök som jag var tvungen att göra för att ändå räknas som kristen. Men så började Jesus göra något nytt i mitt liv. Han väckte en hunger i mig efter mer av honom, samtidigt som han visade mig att det alltid finns mer av honom och hans kärlek att upptäcka. En process började i mig där Gud visar att relationen till honom kan vara innerlig och underbar. Ju mer jag får smaka av honom, desto hungrigare blir jag.

Från plåga till glädje

När Jesus dog i vårt ställe fick vi full tillgång till Fadern. Varken synd, lögner eller djävulen kan ändra på detta faktum! Vi är skapade till Guds avbild för att vara med honom, och när vi tar emot det vi fått av Gud och lär känna honom blir vi mer lika honom.

Livet var på många sätt en plåga för mig, men hoppet fanns om att friheten väntade i himlen. Nu fick jag se att kristet liv inte bara handlar om att vänta på himlen, utan att jag varje dag får lära känna min pappa i himlen ännu mer och att jag ska få visa världen vem han är och hur ofantligt mycket han älskar varje människa. Jag kommer att leva för evigt, om jag än dör. Detta gäller så klart inte bara mig. Gud längtar efter att också du ska få upptäcka ännu mer av vem han är och hur han ser på dig. När jag ser mer av Jesus kärlek till mig ser jag hans kärlek till Fadern och till andra människor. Hans kärlek föder kärlek i mig.

Befrielse!

Jag har blivit, och blir fortfarande, befriad från saker i mitt liv som inte är från Gud: handlingar och lögner som hindrat mig från att upptäcka vem jag är i Jesus Kristus. Bekräftelse jag sökt i andras ögon men som bara Gud kan ge samt skam och fördömande över när saker och ting inte gått som jag tänkt, är bara några exempel. Denna befrielse och ännu mer önskar jag att fler ska få vara med om. I Bibeln står det ”Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria” (Joh 8:32).

Mer att upptäcka

Jag utmanar dig att gå in i ditt sovrum, tacka Jesus för vad han gjort för dig och gör i dig – både det du ser med dina ögon och det som inte syns än. Lita på att det som står i hans ord gäller dig. Vi är kallade att tro även om vi inte ser och lita på vad Gud har sagt om oss. Jag är övertygad om att nånting händer i oss då vi är med honom. Jag kan komma på mig själv med att se och förstå saker som jag inte sett innan. Mer och mer får vi lära känna Faderns kärlek till oss på ett djupare plan. Det är ett äventyr som aldrig kommer ta slut.