Hur har det gått med dina nyårslöften? Oavsett om du känner att du misslyckats eller inte finns det någon som vill ge dig en ny chans – någon som alltid håller sina löften.


Det har gått lite mer än en månad sedan det nya året firades in. Eventuellt var du en av dem som gjorde upp nyårslöften som kanske skulle göra dig till ”en bättre människa” eller göra det här året bättre än det förra. Jag vet inte hur det är med dig, men jag kan ha en tendens att glömma bort sådant eller komma av mig ganska fort. Nu, ett antal veckor senare, inser jag att det inte gick så bra. Löftena till mig själv blev brutna, och det är lätt att fastna i känslor av misslyckande. Men är det verkligen kört att börja om bara för att det inte är nyår längre? Kan man få en ny chans?

Men är det verkligen kört att börja om bara för att det inte är nyår längre?

Nystart

Någon som alltid ger oss en ny chans och inte vill att vi ska fastna i misslyckanden är Jesus. För honom finns ingen misslyckad människa eller förbrukade chanser. Oavsett hur fel vi har gjort, eller hur långt bort från Gud vi gått, finns han där med öppna armar av förlåtelse och nya chanser. Även om du har svårt att tro på dina egna eller andras löften kan du lita på att Guds löften håller. Och det han lovar är inte småsaker. Han har lovat att alltid vara med oss, att aldrig överge oss, att hans kärlek är evig och att ingenting vi gör kan få honom att älska oss mer eller mindre. Han har lovat att så långt som det är mellan väderstrecken öster och väster – så långt borta är våra misslyckanden från oss när vi bett om förlåtelse. Vi behöver inte leva kvar i gamla misslyckanden utan kan få en helt ny start.

Ingen förändring

Jesus kan inte förändras. Han är densamma idag som han alltid varit och som han alltid kommer vara. Det finns något oerhört tryggt i det. Han är inte ombytlig och föränderlig som mitt humör, vädret eller mina tankar. Oavsett vad som händer eller hur jag känner så är Gud densamme. Och om han inte förändras gör inte heller hans löften det, utan de står fast. Hur det än gått med dina nyårslöften och hur du än väljer att hantera det – tänk på att det finns en som alltid är beredd att ge dig en ny chans, en vars löften håller. Det finns inget tryggare eller stabilare att bygga sitt liv på.