Längtar du efter riktig kärlek? En sån där pirrande känsla som gör att du flyger fram på trottoaren?


Du kanske redan känner dig helt galet älskad? Vacker, smart, socialt kompetent och allmänt perfekt, ja helt oemotståndlig? Så härligt om det är så! Tyvärr tror jag dock att de flesta av oss ibland släpar fötterna efter oss och upplever att livet är grått och kravfyllt. Kanske får du inte så mycket respons på din instagrambild som du hoppats, eller så fick du inte det betyg du strävade efter hela höstterminen? Det finns många saker som kan få oss att känna oss otillräckliga.

Villkorslös kärlek?

Innerst inne tror jag att vi alla längtar efter den där kärleken som ser bortom våra prestationer, våra sminkade ansikten och våra försök att uppnå det ”perfekta livet”. Längtar vi inte efter att få vara precis de vi är, att gråta utan att skämmas och inte behöva låtsas som att vi aldrig har problem? Tänk att få leva tillsammans med någon som inte alls bryr sig om mitt hår är flottigt, eller om jag misslyckas med varje skämt jag drar. Vilken dröm det skulle vara …

Jesus är helt unik när han erbjuder dig ett liv där du, tack vare allt han har gjort, får vara helt tillräcklig.

Att hitta Jesus

Faktum är att jag har hittat den där människan som älskar mig så där galet mycket. Som inte bara älskar mig när jag är trevlig och har lyckats pricka av alla måsten på min att-göra-lista. Nej, han älskar mig precis lika mycket när jag misslyckas. Vet du vad? Han älskar mig så passionerat att han nästan spricker och vet du vad som är ännu bättre? Jo, att han också älskar dig – just dig! – med precis samma intensiva kärlek!

Total kärlek

Det är här som alla som vill höra till Jesus har en förmån gentemot alla de andra världsreligionerna, ja, även de som inte bekänner sig till någon religion. Ingen annanstans i vår värld finns en kärlek som är så total. Dessutom är kristendomen helt ensam i fråga om sin kravlöshet. Jesus är helt unik när han erbjuder dig ett liv där du, tack vare allt han har gjort, får vara helt tillräcklig. Ingenting som du gjort eller kommer att göra, oavsett om det är bra eller dåligt, kommer förändra Jesus kärlek till dig. Den är nämligen konstant och han bestämde sig för längesen att älska dig. Sann kärlek är dock frivillig, och därför låter han dig välja om du vill släppa in honom i ditt liv.

Mitt allra bästa tips

Efter 23 spännande år med Jesus är mitt allra bästa tips till dig: Våga prova, våga bli älskad. Ibland kommer du flyga fram sådär härligt, ibland kan det kristna livet vara tungt. Men en sak kan jag lova, du kommer upptäcka att just du är efterlängtad och älskad – så där gränslöst och passionerat!

 

Foto: pixabay.com
DELA
Föregående artikelYoutubekanal: The Bible Project
Nästa artikelSamma gamla budskap