Har du någonsin känslan av att livet saknar verklig mening och att det inte spelar någon roll vad du gör? Att det borde finnas något mer?

Jag har också haft den känslan. Men jag upptäckte att det faktiskt finns mer: livet har en verklig mening och mitt liv spelar roll. När jag blev kristen fick jag börja upptäcka en helt ny värld, en värld som på många sätt är helt fantastisk! Och allt detta underbara började med att jag testade att be. Har det alltid varit lätt? Har det gått som en dans på rosor? Nej, långt därifrån. Det har varit som livet är för det flesta, men med den skillnaden att jag har vetat om att jag är älskad, att det spelar roll att jag finns och att livet har en verklig mening. Livet handlar inte bara om att leva tills man är gammal och sedan dö, utan det finns någon som bryr sig så mycket om vad jag gör och vad jag tänker och vad jag vill. Någon som älskar mig över allt annat.

Ljusare och ljusare

När Jesus kommer in i ens liv är det precis som med en soluppgång. Först är det natt. Det är mörkt, men det finns stjärnor och ofta är månen framme. Sedan börjar soluppgången. Till en början är det ganska grådaskigt, men det blir ljusare och ljusare och allt börjar framträda tydligare. Färgerna kommer fram och till slut – äntligen – stiger solen över horisonten och den är så bländande att det är svårt att titta direkt på den. Då ser man verkligen tydligt vilken skillnad det är mellan natten och dagen! Det är på många sätt likadant när Jesus kommer in i våra liv. Livet är egentligen likadant som innan men det blir sig ändå aldrig likt igen. Det är helt underbart.

“Livet handlar inte bara om att leva tills man är gammal och sedan dö, utan det finns någon som bryr sig så mycket om vad jag gör och vad jag tänker och vad jag vill.”

Testa!

Jag blev kristen när jag testade att be. Gud svarade på min bön och allting blev annorlunda. Inte på studs, utan mycket har kommit gradvis. Det har inte heller alltid varit enkelt. Ibland hade det varit lättare att inte vara kristen. Men trots allt sådant tycker jag utan tvekan att det har varit värt det. Jag ångrar inte att jag blev kristen. Därför skulle jag vilja avsluta med en utmaning till dig som läser det här: Testa att be. Det kommer inte att skada dig, och om Gud finns är han värd allt i våra liv och lite till. Testa att be!