Tron på Jesus är en relation och ett samtal med honom. Har du testat att be någon gång?


Nästan alla människor ber. Inte alltid, men någon gång i livet. Det kan hända när någon man älskar är väldigt sjuk, eller om man hamnar i en situation som man absolut inte kan hantera. Många, däribland jag, växer upp med att be. På kvällen innan jag skulle sova kom mina föräldrar in och läste för mig, och sedan bad vi aftonbön tillsammans. Det var en trygghet att veta att det fanns någon som tog hand om oss när vi sov.

Samtals-tron

När jag var ungefär tio år bad jag en bön som jag fortfarande minns. Jag bad ungefär så här: ”Gud, nu vill jag tro på dig, inte för att mina föräldrar gör det utan för att jag själv vill.” Det var en ny sorts bön för mig och ett viktigt steg i mitt liv med Gud. Att be, eller att tala med Gud, är en grundläggande del i att vara kristen. Du har kanske hört uttrycket ”kristendom är inte en religion, utan en relation”? Även om uttrycket är lite väl käckt så är poängen tydlig. Grunden för vår tro ligger inte i en ritual utan i en kommunikation. Tron är ett samtal.

Personlig ton – personlig tro

Detta är så viktigt! Du kan gå i kyrkan. Du kan hänga med vänner som tror. Du kan till och med komma från en familj där alla tror, men inte själv vara kristen. Ingen kan tro i ditt ställe. Det är därför min bön när jag var tio år var så viktig för mig. Det var liksom starten för mitt personliga samtal med Gud.

Be som du pratar och tänker, så förstår både du och Gud vad du menar.

Som du pratar och tänker

Min uppmaning till dig är egentligen ganska enkel. Få i gång det inre samtalet med Gud. Otaliga människor har fått sina liv förvandlade genom att be: ”Gud, om du finns så visa mig det!” Är samtalet med Gud redan i gång, så fortsätt be! Gud älskar sina barn och vill så gärna höra vad som snurrar i deras tankar och prata med dem! Krångla inte till det! Be som du pratar och tänker, så förstår både du och Gud vad du menar.