Frågan har vi alla fått någon gång. Som barn får den många att fantisera om allt mellan himmel och jord men ju äldre man blir desto mer förstår man allvaret i frågan. Vad ska jag egentligen bli? 


Varje dag ställs en människa inför ungefär 20 000 aktiva beslut, sägs det. En del mindre och andra större, men varje beslut påverkar på något sätt vår framtid. Val av kläder, val av kompisar eller val av skola – dagens samhälle pressar oss till att ta beslut, allt kräver vår uppmärksamhet. Köp detta! Plugga här! Svara mig! Man kan lätt känna sig vilsen bland alla beslut och fråga sig själv: ”Vem kommer jag bli? Och vart är jag egentligen på väg?”

Ett minfält

Livet kan liknas som ett enda stort minfält vilket du måste ta dig igenom. Du står i början av fältet och ser över det område du ska passera. Ångest och rädsla väcks bara av tanken på att för varje steg du tar riskerar du livet. Men tänk då att det finns en upptrampad stig genom hela minfältet. En stig som någon redan gått, en beprövad stig. Denne någon står och väntar på dig för att ta dig i handen och leda dig tryggt och säkert hela vägen fram. Denne någon är Jesus.

“Man kan lätt känna sig vilsen bland alla beslut.”

Jesus kallar

Mitt bland alla beslut du ska ta, som tar all din uppmärksamhet, står Jesus. Även han kallar på dig. Han vill att du ska ta honom i handen och gå med honom. Han vill att du ska välja honom. Du kanske tänker ”Åh, ännu ett beslut jag måste fatta” men det finns en skillnad mellan valet att gå med Jesus och alla andra val i livet. Jesus kallar dig till vila i honom medan samhället ofta kallar dig till ansträngning. Jesus kallar dig till relation medan samhället kallar dig till prestation. Allt Jesus vill är att du ska ta emot hans kärlek till dig och älska honom tillbaka.

Följ mig!

Att ”kalla” betyder att uppmana någon att komma till det ställe där man själv befinner sig. Men Jesus står inte långt borta och säger ”Kom hit!”, utan han står bredvid oss och går sedan med oss och leder oss. I Bibeln kan vi läsa om hur Jesus kallade på sina lärjungar och sa ”Följ mig!” och på samma sätt kallar han på dig. Du kommer inte gå själv utan Jesus går med dig genom hela livet i alla beslut som behöver fattas.

Med kompass och karta

Beslutet att gå med Jesus kommer även innebära att du får en kompass och en karta att använda vid alla andra beslut. Helt plötsligt har du en riktning att vända dig till i alla dina val. I Bibeln står det Jag vill lära dig och undervisa dig om den väg du ska vandra, jag vill ge dig råd och låta mitt öga vaka över dig. (Ps 32:8). Detta säger Jesus till dig!

Att gå med Jesus betyder dock inte att vägen blir spikrak. Det kan vara uppförsbacke eller nedförsbacke, krokig väg eller raksträcka, men det kommer vara en resa värd allt och med Jesus som din guide är du garanterad målgång.

Jesus står där och väntar med sin hand utsträckt mot dig, för att tillsammans med dig anta det största äventyret någonsin – livet. Vill du ta hans hand?