Hela min skoltid kämpade jag med ett problem: betygen. Ni kanske inte ser dem som problem, men visst är det fler än jag som kämpar med dem? Som kämpar för att komma in på ”rätt” skola, kämpar för att verka smart. Kämpar för att få den där uppmuntrande kommentaren. Kämpar för att uppfylla andras förväntningar. Anledningarna till att vilja ha bra betyg kan vara många!

För mig var det sällan för min egen skull jag satt där kväll efter kväll och gjorde läxorna. Även om jag kanske var nöjd förväntades det ofta mer av mig. Ingen behövde tala om för mig att de inte tyckte att ett E var bra nog, jag förstod ändå att det var så de tänkte. Därför kunde jag aldrig vara glad när jag kom hem med ett E, för även om jag var nöjd och tyckte det var tillräckligt påstod andra att jag kunde mer.

Gud älskar mig oavsett vad jag kan och inte kan. Hans kärlek kan inte förtjänas, den får vi av nåd.

Men det finns en som inte ställer några krav på oss. När jag inte orkade med alla förväntningar vände jag mig till honom. Jag fick lära mig att jag inte behöver prestera någonting för att få hans kärlek. Gud älskar mig oavsett vad jag kan och inte kan. Hans kärlek kan inte förtjänas, den får vi av nåd. Det är inte heller så att personerna runt er älskar er mindre för att ni inte har de betyg de vill att ni ska ha. Det var egentligen inte så för mig heller, men ibland kan det kännas som om man inte räcker till. Då är det viktigt att komma ihåg att du är skapad av Gud, att du är hans mästerverk och att han älskar dig precis som du är!