För ungefär ett år sedan startade Isabella ”Blondinbella” Löwengrip sin egen tidning Egoboost Magazine. När jag bläddrar igenom ett nummer hittar jag rubriker som ”Våga göra karriär!”, ”Tjejer, nu gör vi kärleksrevolt” och ”Så blir du omtyckt på 3 sekunder”. Tidningens syfte är att inspirera och peppa unga tjejer runt om i landet till en starkare självkänsla och en framgångsrik karriär. Isabella vill helt enkelt uppmuntra dig att egoboosta dig själv eftersom ”du är den viktigaste personen i ditt liv”. 

Bibeln talar inte om att vi ska egoboosta oss själva. Den uppmuntrar oss istället att egoboosta varandra!

Jag håller inte med Blondinbella. Missförstå mig inte nu. Jag tycker också att det är viktigt att ta hand om sig själv och att jobba med sin självkänsla. Allt för många ungdomar i dagens samhälle lider av ätstörningar för att de helt enkelt inte mår bra med sig själva. Men jag tycker inte att jag är den viktigaste personen i mitt eget liv.

Bibeln talar inte om att vi ska egoboosta oss själva. Den uppmuntrar oss istället att egoboosta varandra! I Rom 12:10 skriver Paulus: ”Visa varandra tillgivenhet och broderlig kärlek. Överträffa varandra i ömsesidig aktning”. Gud vill att vi ska sätta andra framför oss själva, han vill att vi ska uppmuntra, tjäna och älska varandra. Det kan handla om småsaker: bjuda kompisen på fika, finnas där för någon som har det jobbigt, hjälpa mormor att handla eller varför inte le mot den trötta kassörskan på ICA? Och eftersom Jesus även uppmanar oss att älska våra fiender handlar det också om att be för den där personen i klassen som verkligen går dig på nerverna!

Jag tänker inte lyda Blondinbella. Jag vill inte vara den viktigaste personen i mitt liv. Istället för att egoboosta mig själv vill jag egoboosta människor i min omgivning! Vilka är med mig?