Jag är en person som tycker om att vara väl förberedd när olika saker ska ske. Mest för att jag är en väldigt bekväm person som gärna håller mig inom min egen ’’comfort zone’’. Men ibland måste man gå utanför sina ramar.

För inte så länge sen började jag studera på högskola, och det innebar en helt ny vardag. Det kändes svårt att förbereda sig för en sådan situation eftersom jag aldrig har varit på en högskola förut. Jag kände ingen som skulle börja studera samma sak som jag och det gjorde mig nervös. Jag hade ingen jag kunde luta mig mot och ha som en trygg punkt där jag kände mig säker.

Det är att ha ständig kontakt med Gud.

Eller? Finns det ingen jag kan luta mig mot? Jo, Gud. Jag har fått märka på väldigt många konkreta sätt att varje gång jag ska göra något jag inte är bekväm med, så finns det bara en sak som kan göra mig trygg på riktigt. Det är att ha ständig kontakt med Gud. När jag tittar tillbaka på alla dessa nya situationer som jag har utsatt mig själv för och oroat mig inför, då har alla situationer gått superbra, eftersom Gud har funnits vid min sida hela tiden. I Femte Mosebok kan vi läsa om att Josua får i uppdrag att leda det utvalda folket efter Mose. Mose berättar för Josua: Herren går själv framför dig och han ska vara med dig. Han ska inte lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förfärad (5 Mos 31:8).

Därför vill jag uppmana dig till att, om du oroar dig inför någonting som ska ske, berätta detta för Gud. Han kommer att vara med dig. 

Foto: OC Gonzalez, Unsplash
DELA
Föregående artikelMilda ord
Nästa artikelBefriad med Guds hjälp