Vid åtta års ålder önskade jag mig en häst av hela mitt hjärta. Tyvärr ville mina föräldrar inte ha en häst lika mycket som jag. Hur jag än tjatade fick jag ingen. När jag inte orkade vänta mer kom jag på en lysande idé.


Idén var att om jag inte fick den hästen jag önskade mig fick jag väl fantisera ihop en egen! Så blev den osynliga hästen Sotis en del av minvardag. Han var med när jag gick till skolan, han stod i ett bås utanför vår dörr och han var en vän att prata med. Men om jag är helt ärlig kunde inte Sotis leva upp till det jag egentligen önskade mig … Ganska självklart, eller hur?

Till slut sprack min fantasibubbla. Vi kan säga att Sotis rymde från båset på grund av överskottsenergi. Enda alternativet för mig var att återgå till en vanlig och hästfri vardag. Känner du igen dig? Önskar du något liknande på samma sätt? Vad vi än söker efter på jorden går ingenting upp mot den present Gud har gett oss. Den är gratis och till för alla!

Lika blek som Nokia 3310 är jämfört med iPhone X – lika blek är nu Sotis i jämförelse med Jesus

Presenten är att Jesus dog för dina synder, utplånade dem på korset och uppstod igen! Allt för att du ska kunna leva med honom och bli helt tillfredsställd av allt det goda som han har för dig. Ungefär lika blek som Nokia 3310 är jämfört med iPhone X – lika blek är nu Sotis i jämförelse med Jesus. Nu har jag någon som är mer värd än allt i hela världen! Gud har gett mig Jesus och uppfyllt min djupaste önskan. Han mättar ditt begär med sitt goda. (Ps 103:5)