Häromkvällen stod jag och väntade på ett tåg, bredvid mig stod en väldigt snygg och stilfull äldre kvinna som jag la märke till lite extra. Tåget kom och vi hoppade på samma vagn, jag satte mig lite avskilt och kvinnan längre fram i vagnen på ett fyrasitssäte. Skönt tänkte jag, nu kunde jag slappna av och sova lite.
Plötsligt drumlade det in två mycket påverkade och högljudda män som stank av sprit. Jag hoppades innerligt att de skulle sätta sig långt ifrån mig. Som tur var gjorde de det, de satte sig mittemot den där stiliga kvinnan. Stackars henne, jag hade inte velat vara hon tänkte jag för mig själv. Jag hörde hur männen pratade för fullt och började ställa konstiga frågor till kvinnan, och jag tyckte bara ännu mer synd om henne.
Av nyfikenhet kikade jag mellan sätena för att se hur kvinnan tacklade dem. Ignorerade hon dem? Till min stora förvåning såg jag att kvinnan inte alls såg besvärad ut, nej hon var glad och pratade vänligt med dem som om det hade varit vem som helst som satt där. Hon utstrålade så mycket kärlek mot dem, lyssnade på dem, skrattade med dem och hjälpte dem att inte trilla av sätena. Gissa om jag skämdes? Detta blev ett så starkt vittnesbörd för mig. Kvinnan gjorde inte skillnad på människor, inte i det här fallet åtminstone. Det gick upp för mig hur oerhört fel jag tänkt och kvinnan fick verkligen påminna mig om Jesus. Jesus gjorde inte skillnad på människor, nej han om någon tog hand om dem som inte hade det så bra ställt!

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelEtt av alla syskon – Georgien
Nästa artikelDet kallas tvivel…