Vissa saker tycks jag ha svårt att lära mig. Att komma i tid till tåget, viska utan att resten av rummet hör och skriva rätt lösenord till Facebook är några exempel.

Det sistnämnda har fått mig att fundera den senaste tiden. Flera gånger per vecka avbryts mitt oskyldiga försök att logga in av en röd, ilsken ruta som basunerar: “Du har angett ett gammalt lösenord! Ditt lösenord ändrades för mer än ett år sedan. Om du inte minns att du gjort den här ändringen kan du klicka här.”

“Du har angett ett gammalt lösenord! Ditt lösenord ändrades för 2000 år sedan. Om du inte minns att Gud gjort den här ändringen kan du läsa här.”

Jag har insett att det inte bara är mitt nya lösenord till Facebook som ofta glöms bort. Samma sak händer när jag ska “logga in” till Gud. Jag vet ju att lösenordet är “jesusblod”. Ändå följer mina fingrar så ofta gamla rörelsemönster längs tangentbordet. Fältet fylls av “5minbibelläsning” eller “undvekskitsnack” av bara farten. Då dyker den röda, men i detta fall kärleksfulla, rutan upp igen:Du har angett ett gammalt lösenord! Ditt lösenord ändrades för 2000 år sedan. Om du inte minns att Gud gjort den här ändringen kan du läsa här. Läsningen som rutan hänvisar till är Bibeln. Genom att läsa där påminns du och jag om vårt nya lösenord som gäller sedan vi tagit emot Jesus som vår frälsare. De andra lösenorden kommer aldrig att hjälpa oss in, men om vi hänvisar till Jesus blod blir vi alltid inloggade direkt. Dessutom har Gud lovat oss att ingenting någonsin kan få oss att bli utloggade igen (Rom 8:38-39)!

Foto: unsplash.com
Anna Andersson
Lund. I Insidans redaktion 2016-2020.
DELA
Föregående artikelGud, prylar och karriär
Nästa artikelRättfärdighet som gåva