För två år sen var jag och min man på semester. På en promenad stötte vi på ett par. 

De stannade för att fråga om vägen, och detta gjorde de på franska. Då vi inte kunde göra oss vidare förstådda på franska bytte vi snabbt över till engelska, svarade på frågan, sen skildes våra vägar åt. Vi möttes i max en minut. Men där och då väcktes en tanke i mig: jag vill lära mig franska! Med detta korta möte fick en resa börja i mitt liv, dels med franskan, men främst med Gud. Det har lett till att jag fått komma till platser och situationer där jag fått lära känna Honom bättre och bli mer nyfiken på vem Han är. Detta hade jag inte en tanke på för två år sedan.

När jag funderar över vad jag kan göra som är betydelsefullt ploppar ofta väldigt maffiga tankar upp i mitt huvud. Kanske borde jag volontärarbeta, kanske ska jag jobba med eller utbilda mig till något särskilt. Men så lätt det är att glömma det lilla, men så viktiga, som vi möter i vardagen.

Om Gud får vara med dig i det lilla i vardagen tror jag att han kan förvandla det till något stort, inte minst för dem du möter.

För mig blev detta franska möte en vändpunkt i mitt liv, men jag hade blivit förvånad om det andra paret ens kommer ihåg att konversationen ägt rum. De fick vara med och göra något stort bara genom ett möte i vardagen. Jag tror att Gud vill göra något meningsfullt med ditt liv, varje dag. Så jag vill uppmuntra dig att fråga Gud vad han vill och vilka ställen och möten han vill föra dig till. Om Gud får vara med dig i det lilla i vardagen tror jag att han kan förvandla det till något stort, inte minst för dem du möter. Så håll kvar vid dina stora planer, men underskatta inte det Gud kan göra i ditt liv just här, just nu, varje dag.