Alltför lätt låter vi oss definieras utifrån vad andra tycker om oss. Vi lägger för mycket vikt vid prestationer, utseende, vilket kompisgäng vi hänger i och andras bekräftelse.

För många av oss är detta ren vardagsmat; ”det du presterar och andra människors åsikt om dig är vad som bestämmer ditt värde.” Men detta är en stor lögn! Djävulen vill lura oss att tro att vår identitet ligger i våra intressen, egenskaper och förmågor, och att vi behöver förtjäna vårt värde och förtjäna att bli älskade. Han vill gärna få oss att tro att vi är misslyckade och värdelösa.

Sanningen är att Gud har skapat dig fantastiskt vacker. Du är skapad till hans avbild. Du är djupt dyrbar, hans ögonsten, hans barn. Det är här din egentliga identitet ligger! Ditt värde ligger i att Gud älskar dig högre än allt. Den kärleken bevisade han genom att dö för dig .

Människors gillande och bekräftelse kan skifta. Men Guds kärlek, omsorg och trofasthet sviker oss aldrig! Han vill berätta för oss om och om igen hur mycket han älskar oss. Hans kärlek kommer alltid att stå kvar, oberoende av vad vi presterar. Gud kallar dig sitt vackra, älskade barn. Han gläds när han ser dig! Jag vill uppmuntra dig till att ta tid i Guds närhet, hänga med honom, och lyssna efter hans tankar om dig. Låt hans sanning om dig forma din syn på dig själv. Låt hans tankar om dig slå rot i ditt hjärta. För det finns inga bättre tankar än Guds att ha på insidan.

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelKallad till livet
Nästa artikelSprängstoff på nattduksbordet