Gillar du att umgås med dem du tycker om? Att skratta och gråta tillsammans, att prata om stort och smått och att bara vara tysta när inga ord behövs? Det är härligt med vänner som man kan träffa utan att en dålig hårdag stör.

Även om du längtar ohämmat mycket efter att be till Gud och hänga med honom så är det milsvidder ifrån hur mycket Gud längtar efter att umgås med dig

En sådan vän är Gud – fast bättre. Han förstår dig och han vet dessutom vad som är, på riktigt, bäst för dig. Ibland kan det upplevas svårt att prata med Gud men det beror ofta på vår egen tokiga bild av bön. Om du kan vara, så kan du också be. Bönen kan vara en enkel suck, en fantastisk vila i Guds ständigt flödande kärlek, den kan vara ett virrvarr av tankar och känslor som är svåra att få bukt med. I detta, och allt däremellan, vill Gud möta dig. Rikta blicken och hitta fokus. Lyssna in vad ni har att säga varandra.

Även om du längtar ohämmat mycket efter att be till Gud och hänga med honom så är det milsvidder ifrån hur mycket Gud längtar efter att umgås med dig. Han är så tokigt förtjust i dig att han ständigt vill ha din ögonkontakt.

Tänk dig en relation till en kompis. För att ni ska kunna vara vänner så måste ni på något sätt hålla kontakten med varandra, exempelvis genom att spela spel och göra utflykter. Helt enkelt möta varandra, lägga tid på varandra. För att upprätthålla kontakten måste man umgås. Mitt, kyrkofädernas och relationscoachernas tips, är att bestämma träff. Bestäm i förväg när och var du och Gud ska ses, t.ex. på en promenad eller i den där sköna fåtöljen med en kopp te till bibelläsningen. Hitta era sätt där ni båda trivs och får komma till tals. Gud talar gärna rakt in i ditt liv.
Var ärlig med hur du har det just nu. Be så som du pratar och tänker. Det är inte på grund av dina långa böner och fina ord som du blir bönhörd, säger Jesus. Jesus drar sig undan för att be. Låt oss göra likadant. Kanske i nyfiken förväntan på vad han har att säga, kanske för att det är en fantastisk förmån att få lov att prata med konungarnas kung som har skapat himmel och jord.

Be om att få mer kvalitetstid med Gud, mer gött häng och mer vardag tillsammans. Gud är alltid där – beredd att bli inbjuden i ditt liv.

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelSommarregn
Nästa artikelBibeln – have it your way