Jag vrider och vänder på mig. Jag är så trött, men huvudet slutar inte tänka och oroa sig. Under kvällen hade jag försökt rekrytera ledare till ett läger, vilket inte gick så bra. Jag fick många nej och nu började det bli stressigt. Hur skulle allt lösa sig? Skulle det ens lösa sig?

Kanske har också du svårt att sova på natten ibland. Kanske grubblar du över det som har hänt och kommer hända? Kanske oroar du dig över prov i skolan, relationer, framtiden, hur du mår, hur du ska hinna allt? Inte bra, och oftast onödigt ju – men vad gör man?

Att kunna somna är att lita på att Gud fortsätter jobba, även när vi slutar

Jag blev till slut så irriterad över att jag inte kunde somna att jag frågade Gud ”Kan inte du nocka mig så att jag somnar?”. Efter det påmindes jag om något jag hört tidigare: ”Att kunna somna är att lita på att Gud fortsätter jobba, även när vi slutar.” Det kändes som att Gud sa ”Lita på mig och sov!”. Jag bad en kort bön och inom fem minuter somnade jag. 

I Psaltaren 127 kan vi läsa om hur vi behöver jobba tillsammans med Gud och hur han ger sina vänner framgång i arbetet när de sover. Om vi har valt att vara Guds vänner så är han med oss i allt i livet och vi får jobba tillsammans med honom. Han är arbetsledaren och vännen som till och med jobbar när vi sover. Hur fantastiskt är inte det?! Så vad behöver vi då göra? Jo, försöka lita på honom! Lita på att allt inte faller samman när vi vilar, utan att det finns någon som håller hela världen i sin famn.

Ps. När jag vaknade dagen efter hade jag fått två nya ledare till mitt team. Med andra ord: Gud löste det.

Foto: Unsplash.com
DELA
Föregående artikelGuds gåva
Nästa artikelHon har mött onda andar