Sommar, sol och shortsväder. Vad passar bättre än lite hockey-VM?

Årets svenska VM-lag kryllade av NHL-stjärnor: Nicklas Bäckström, Henrik Lundqvist, William Nylander och Victor Hedman, listan kan göras lång. I ett hockeytokigt land som Sverige är allt annat än medalj i VM ett fiasko. Vi förväntar oss segrar och blir till och med besvikna om vinstsiffrorna är för små. Pressen på spelarna är enorm och minsta lilla fel analyseras.

För spelarna själva är guld det självklara målet och alla vill bli hjältar. Ingen vill bli syndabock, ingen vill missa den avgörande straffen eller vara orsak till baklängesmålet. Tre Kronor blev världsmästare, men vad skulle hänt om de förlorat finalen eller åkt ut redan i gruppspelet? Vem skulle burit skulden? Någon måste ta ansvar.

Du behöver inte vinna matchen, Gud har redan gjort det åt dig.

Vårt samhälle i dag är präglat av att sätta upp mål, att lyckas och att inte göra bort sig. Det är som en VM-final där varje litet misstag räknas. Alla vill vinna matchen och man får inte göra fel. Vi är dåliga på att gå vidare och glömma. Professionella ishockeyspelare och tränare vet att det tillhör sporten att förlora. De vet att det är okej att misslyckas. Istället för att fördöma, sörja och klaga lämnar man en förlust bakom sig. På samma sätt kan du i dag vila i att du inte alltid behöver lyckas. Du är oerhört värdefull i Guds lagbygge och du får inte sparken om du misslyckas. Gud är den perfekta tränaren som hjälper dig att utvecklas och hans bästa tips finns i Bibeln.

Precis som bra lagkamrater kan dina vänner hjälpa och stötta dig. Ta vara på varandras styrkor och prata med varandra för att utvecklas. I slutändan handlar det inte om att lyckas och att vara bäst. Du behöver inte vinna matchen, Gud har redan gjort det åt dig.

Foto: imagebase.com
DELA
Föregående artikelEtt evigt hem
Nästa artikelEn annorlunda dag