En dag när solen hade kommit fram från sitt gömställe gick jag en promenad på stan. Jag var så där glad som man blir när det känns i hela kroppen att våren är på väg. Det var mycket människor ute och plötsligt förde en vindpust med sig en take-away-påse av papper från McDonald’s. Den blåste rakt mot mig och när den stötte mot mina ben böjde jag mig och tog upp påsen. Jag lyfte blicken samtidigt som jag mötte en kvinna och hon log stort mot mig. Händelsen varade bara ett ögonblick, men jag tänkte på den efteråt. Varför var hon så glad mot mig? 

Jag gjorde en bra grej, nästan av mig själv, bara för att det var enkelt och tillfället råkade dyka upp. Jag hade inte behövt plocka upp den där påsen och jag hade nog inte gjort det heller om den inte hade blåst rakt på mig. Men händelsen skilde mig från många andra som bara hade gått förbi. Kanske var det därför som kvinnan såg så glad ut.

Det lilla du gör för någon annan kan visa på det stora som Gud gör i dig.

Att vara kristen kan vara att bete sig lite annorlunda än andra människor. Saker vi gör kan visa för andra att vi känner Gud. Genom att göra det där lilla extra som vi inte alls hade behövt, kan vi vara ljuspunkter för andra människor. Om du är uppmärksam kanske det finns tillfällen där du kan göra något som är enkelt för dig, men betyder mycket för någon annan. Det lilla du gör för någon annan kan visa på det stora som Gud gör i dig. På samma sätt ska ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Far i himlen (Matt 5:16).

Foto: David Maier, Unsplash
DELA
Föregående artikelGud lyssnar
Nästa artikelTvivel mitt i Bibeln