I vårt samhälle pratas det ofta om rättigheter. Vi ska kräva det som vi “har rätt till.” Frågan är om vi som kristna verkligen ska göra det? Bibeln säger att vi är kallade till att sätta andra före oss själva och älska människorna runt omkring oss. I Luk 6:27-36 kan vi läsa om hur Jesus berättar om hur vi ska hantera olika situationer där vi blir orättvist behandlade. Om någon slår dig på ena kinden, vänd då också andra kinden till.

Det kan kännas som en rättighet att snacka skit om eller börja skrika på den som gjort fel.

En del rättigheter som samhället ger oss säger tvärt om. Det jag menar är rättigheter som vi har chans att ta ut varje dag, exempelvis “rättigheten” att bli arg på den som gör fel mot mig. Det kan kännas som en rättighet att snacka skit om eller börja skrika på den som gjort fel. Gud, däremot, vill inte att vi ska hämnas. Han vill att vi ska vara förlåtande och faktiskt älska människor på riktigt, även våra ovänner. Min förhoppning är att vi inom kyrkan inte ska ta ut vår “rättighet” att hämnas eller slå tillbaka. Detta är svårt och något som jag ofta misslyckas med. Istället bör vi älska alla människor och bemöta våra ovänner med en uppriktig kärlek och förlåtelse.

Vissa av de rättigheter som samhället säger att vi har går inte ihop med Guds vilja, och är alltså synd. Det är viktigt för oss kristna att inte synda och sedan säga att vi hade rätt till att göra så. Fundera gärna på vad samhället säger är din rättighet, men som egentligen är en synd.

Vi kristna har kanske inte rätt till allt som samhället säger att vi har, men vi har rättigheten att säga att vi är Guds barn och att vi har ett hopp om himlen (Joh 1:12). Det slår alla världens rättigheter!

Foto: pixabay.com
DELA
Föregående artikelInte ensam i elden
Nästa artikelDu kan också!