– Livet är som ett stulet Playstation. Det innehåller mycket kul… men jag önskar att det fanns en manual. Så säger Zunken, en av de två sköna tjuvarna i tv-serien HippHipp.

Han och hans kumpan Tony som stjäl allt från toalettstolar till bildäck har kanske inte gjort sig kända som de mest klyftiga. Men här sätter han träffsäkra och ärliga ord på något som kan vara rätt svårt för många människor.

Alla kan märka att livet innehåller mycket gott. I Sverige är vi på många sätt speciellt skyddade från lidande och svårigheter. Men ändå saknas något. Hur ska man göra för att livet ska bli meningsfullt? Vad ska jag med det roliga till om jag inte fattar vad som är tanken bakom alltihop?

Produktutvecklare och kundservice i ett.

Kristen tro handlar om en Gud som både har designat livet och därmed vet hur det fungerar, och som dessutom har gjort sig tillgänglig. Produktutvecklare och kundservice i ett. Gud har kommit till oss i Jesus Kristus och talat till oss i Bibeln och på så sätt kan man säga att han har gett oss en manual. Vi kan förstå hur allt hänger ihop och vad tanken med allting är. Livet får en mening när vi fattar hur det är tänkt att levas. Här kan vi få vägledning i livets stora och små frågor.

Samtidigt är det som Gud har gett oss mycket mer än en manual. Han har alltså själv kommit till oss. Bibeln talar inte främst om detaljer kring hur vi ska leva i vår vardag och vilka val vi ska göra – den bjuder först och främst in oss att leva våra liv tillsammans med den Gud som ger livet mening. Du får leva ditt liv hand i hand med honom!

Foto: Aidan Meyer
Jakob Andersson
Redaktionschef för Insidan 2014-2023 men arbetar numera på Strandhems bibel- & lärjungaskola samt med Ledarutbildningen. jakob.andersson@strandhem.nu
DELA
Föregående artikelTa tempen på dig själv!
Nästa artikelEn grund att bygga på