För några år sedan hade jag och mina syskon som tradition att baka scones när vi kom hem hungriga efter långa skoldagar. Den som kom hem först bakade och de andra fick smaka. En mycket trevlig och bokstavligen god vana om du frågar mig.


Att baka scones är enkelt och går snabbt. Bröden innehåller endast några få ingredienser som blandas ihop till en deg, delas upp och läggs på en plåt. Grejen med scones är dock att den goda smaken och ljuvliga doften först kommer när bröden har fått genomsyras och växa av värmen i ugnen. Utan den processen är de faktiskt bara kletiga degklumpar som varken smakar eller doftar särskilt gott, och som inte fyller sitt fulla syfte som färdiggräddade bröd.

Kärleken låter oss alltmer bli dem vi är tänkta att vara

På liknande sätt är det med dig och mig, Guds kärlek och vårt syfte! Var och en av oss har en sammansättning av olika ”ingredienser” – förmågor, gåvor och personlighetsdrag – nedlagda i oss av Gud. Dessa sätts i funktion för Guds rike och sprider väldoft bland andra först när vi låter oss fyllas och genomsyras av hans kärlek. Kärleken värmer, förvandlar och ger tillväxt. Kärleken låter oss alltmer bli dem vi är tänkta att vara. Kärleken från Gud i oss gör att vi kan fylla vårt fulla syfte som människor, arbetare för Guds rike och Guds egenformade bakverk.

Foto: Rob Bye
Johanna Victorén
Student, Lund. I Insidans redaktion sedan 2018. johanna.victoren@insidan.net
DELA
Föregående artikelJesus grät
Nästa artikelDet mest radikala