För ett tag sedan cirkulerade en video om gerillaledaren Joseph Kony på internet. Filmen berättar om hur gerillan systematiskt kidnappar barn för att göra dem till barnsoldater och uppmanar nu till aktion mot detta. Genom att sprida videon och genom affischering ska frågan lyftas och finnas i varje människas medvetande. På fyra dagar blev filmen sedd över 65 miljoner gånger och människor skrev upp sig för att täcka Sveriges städer med affischer. Av allt att döma verkar det som att detta kan vara starten på en stor folkrörelse.

Det första jag tänker på när jag läser om detta och ser människors engagemang är hur fantastiskt det är när människor enas för att göra något gott. Människor förstår att de har makt att förändra världen till det bättre. Men jag tänker också på den kristna kyrkan och på min egen, ofta ganska uppgivna inställning, till ondskan i världen. Varför finns inte samma brinnande engagemang i mitt liv? Varför är det inte vi kristna som täcker städer med affischer?

Jesus har sagt att vi är världens salt och han har gett oss uppdraget att sprida hans rike här på jorden. Jag tror att vi, precis som lärjungarna gjorde, måste söka Guds Andes ledning och inspiration. Gör vi det så kan den kristna tron åter bli Sveriges största folkrörelse. Och Jesus kommer att vara den som finns i varje människas medvetande. Join the movement!

Foto: Aidan Meyer
Anders Ek
Malmö
DELA
Föregående artikelKläder, mode och Jag
Nästa artikelDen hungrande själen