Min lilla studentlägenhet har en balkong som får sol hela eftermiddagen. Det är jag mycket tacksam för. De flesta dagar när solen lyser tar jag en matta och några kuddar med mig ut och sitter och njuter ett bra tag i sällskap av en bra bok eller podcast.

Solen är fantastisk och den gör verkligen mycket för humöret. Men med det sköna solljuset följer också risker genom den skadliga UV-strålningen. Därför är det viktigt att smörja in sig med ett bra solskyddsmedel innan man beger sig ut i solen.

Det räcker inte att stryka på solskydd en gång i april och sen förvänta sig att man är skyddad mot solen hela sommaren

Det finns mycket i livet som, precis som vår fina sommarsol, kan vara gott att njuta av i lagom mängd, men som samtidigt kan skada oss. Därför är det viktigt att vi har ett bra ”solskydd” med oss. Det får vi i form av Bibeln. Där fylls vi på med kraft att möta frestelser och svårigheter, men också vishet att förstå vad som är skadligt för oss. Det är någonting vi behöver på nytt varje dag. Det räcker inte att stryka på solskydd en gång i april och sen förvänta sig att man är skyddad mot solen hela sommaren. Solskydd bör faktiskt förnyas flera gånger om dagen.

Så tänk på att få med dessa två viktiga saker i väskan när du är ute och reser i sommar, eller bara solar på balkongen som jag: en flaska solskyddsmedel och din bibel. Då kan du njuta ordentligt av sommarsolen.