Under sportlovet åkte jag med min familj på semester till London. En natt vaknade vi av att brandlarmet gick på hotellet.

Snabbt som blixten for jag upp ur sängen, rafsade ihop mina värdesaker, tog på mig en tjocktröja, skor, jacka, mössa, allt som kunde tänkas nödvändigt och som var av värde för mig. Sen sprang jag in i det andra rummet och fick upp resten av min familj. Nu låter det kanske som om det brann inne på mitt rum, men det gjorde det inte och jag kunde inte ens känna rökdoften. När vi kom ner till lobbyn stod det redan flera andra hotellgäster där, vissa hade sprungit dit i bara pyjamas medan andra kom dit med fullpackade resväskor. Det visade det sig att det var ett falskt alarm och att vi kunde gå tillbaka till våra rum.

När jag vaknade av brandlarmet blev jag livrädd. Det allra första jag gjorde var att samla ihop mina ”skatter”. Efter det kollade jag till min familj. Jag fick mig en tankeställare: Vad prioriterar jag i mitt liv? Vad värdesätter jag? Jesus säger att vi inte ska samla skatter på jorden eftersom de bara kommer att förstöras och försvinna, utan att vi i stället ska samla skatter i himlen. Detta är väldigt svårt och utmanande och verkligen någonting jag måste påminna mig själv om varje dag.

Foto: unsplash.com
DELA
Föregående artikelMusikens makt
Nästa artikelJag kommer som jag är