Nu står jag i slutet av stigen och det är dags att välja en ny väg när studenten är nära. När jag var 12 år började jag drömma om att bli journalist och det är efter den drömmen jag har valt mina stigar. Mina föräldrar visste att det var i ”medias” lokaler jag ville spendera mina gymnasieår, så de sa inget. Varken att det var ett bra val eller ett dåligt, utan accepterade min framtid. Det är jag tacksam för. Man kan inte tvinga fram en passion hos en människa, när den har sitt hjärta någon annanstans.

Mamma och pappa lät mig välja, precis som Gud låter mig välja. Han stänger inga dörrar framför mig utan lägger valet i mina händer. Jag kan välja att följa i hans fotspår men jag kan också gå åt ett helt annat håll. Han kanske inte gillar om jag väljer ett liv som kriminell, men han älskar mig fortfarande och accepterar att det är mitt liv och mitt val.

Precis som passion för ett yrke, kan man inte tvinga fram kärlek till Gud. Valet är ditt. Jag valde media och jag valde Gud. Vad väljer du?